Puurosämpylät

Kaurapuuroa tulee yleensä tehtyä oikea määrä, mutta kun serkku perheineen oli meillä kylässä, tulin ylimitoittaneeksi puuron määrän. Se ei tietenkään haitannut, sillä otin puuron jämän talteen ja leivoin sen heti aamupalan jälkeen meheviksi puurosämpylöiksi.
Taikina saa mielellään olla hieman löysän puoleista. Käytä sitten tarpeen mukaan lisää vehnäjauhoja, kun leivot taikinan sämpylöiksi.
Sämpylät ehtivät meille juuri parahiksi välipalalle. Ne maistuivat ihan parhaimmilta sellaisinaan voin kera. Seuraksi keittelin vielä marjapuuroa, joka muuttui ihanan ilmavaksi vispipuuroksi kunnon vispaamisella.

Puurosämpylöiden vehnäjauhojen määrä vaihtelee hiukan riippuen puuron paksuudesta. Lisää tai laita vähemmän vehnäjauhoja.

Mehevät puurosämpylät

15 kpl

1/2 l löysää kaurapuuroa
1 tl suolaa
2 tl siirappia
1 pussi kuivahiivaa
3 dl spelttijauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

Pensselöintiin
Vettä

Päälle
Kaurahiutaleita

Valmistus
1.Sekoita puuroon suola ja siirappi.
2.Lisää kuivahiiva ja vehnäjauhot taikinaan ja vaivaa taikinaa mutama minuutti. Lisää öljy ja vaivaa vielä hetki. Anna taikinan kohota puolisen tuntia liinan alla peitettynä.
3.Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja rullaa pitkäksi rullaksi. Jaa taikina noin 15 osaan ja kierittele sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperoidulle pellille kohoamaan. Peitä leivinliinalla. Anna kohota noin 30 minuuttia.
4.Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
5.Pensselöi sämpylät vedellä ja ripottele halutessasi pinnalle kaurahiutaleita. Paista kohonneet sämpylät uunin keskitasossa kauniin ruskeiksi, noin 12-15 minuuttia.

Älä heitä puuronjämiä roskiin, vaan valmista herkullisia puurosämpylöitä.

Koska puurosämpylät ovat niin hyviä, niin niitä varten keittelee mielellään varta vasten puuronkin. Meillä tuli kesän aikan valmistettua näitä sämpylöitä useampaan otteeseen. Päälle voi ripotella halutessaan kaurahiutaleita koristeeksi. Sämpylät pensselöidään vedellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close