cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Fairy Bread – Keijuleipä

Fairy Bread – Keijuleipä on viipaloitua valkoista leipää, joka on levitetty voilla tai margariinilla ja peitetty “sadoilla ja tuhansilla”, jota tarjoillaan usein lastenjuhlissa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Se leikataan yleensä vielä kolmioksi. Sadoilla ja tuhansilla tarkoitetaan nonparelleja/strösseliä, joksi niitä kutsutaan, hundreds and thousands.

Fairy Bread – Keijuleipä

Kaikkea pitää kokeilla, ainakin kerran. Vai miten se nyt oli..

Joka tapauksessa sain nuorimmalta lapseltani pyynnön tehdä kanssaan Fairy Breadiä. Jokin kello alkoi kilkattaa hiljaa ja muistelin aikaisemminkin törmänneeni tähän nimitykseen. Googlailin sitten ja sehän oli juuri se mitä muistelinkin. Paahtoleipää strösseleillä kuorrutettuna.

Siihen hätään ei kaapista sitten muita strösseleitä löytynyt kuin lakritsin makuisia, mutta emme antaneet sen meitä estää. Testailtiin siis Australialaisia herkkuja hiukan suomalaisittain, lakritsilla. Ja ei ne olleet niillä yhtään pöllömmän makuisia. Jos sinulla on perus nonparelleja tai strössleitä, niin voit käyttää niitä.

Fairy Bread

Annos 8 annosta

Ainesosat

  • 8 kpl vaaleaa paahtoleipää
  • n. 50 g voita tai margariinia
  • n.3/4 dl strösseleitä tai nonparelleja

Valmistus

  • Voitele paahtoleivät voilla tai margariinilla.
  • Sirottele leipien pinnalle strösselit/nonparellit.
  • Leikkaa leivät kolmioiksi.

Vinkki!

Voit halutessasi poistaa leivän reunat. Tässäkin on kaksi koulukuntaa, jossa yksi poistaa leivän reunat ja toinen jättää ne. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close