cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Aloittelijan opas Mocktailien valmistukseen

Jos aloitetaan ihan perusasioista, niin yksinkertaisesti sanottuna, mocktail on cocktail ilman alkoholia. Mocktailit tunnetaan myös nimellä alkoholiton cocktail sekä virgin cocktailina. Nimestä viis – ne ovat kaikki samanlaisia: cocktail, joka on valmistettu ilman alkoholia.

Mocktailien valmistukseen on olemassa monia eri tapoja, aivan kuten cocktailien. Sen sijaan, että mocktailit saisivat inspiraationsa alkoholista, mocktaileiden valmistuksessa on kyse makuprofiilin luomisesta eri tekniikoita yhdistelemällä.

 

Aloittelijan opas Mocktailien valmistukseen

 

 

 

INFUUSIOT

Infuusiot ovat yksinkertainen ja tehokas tapa lisätä uutta ulottuvuutta mocktailin makuprofiiliin. Vaikka “infuusio” saattaa sanana kuulostaa monimutkaiselta ja vaikealta, on niiden valmistus kuitenkin helppoa.

 

Näin helposti valmistat infuusioidun yrtti-sokerisiirapin

Sokerisiirapi valmistukseen tarvitaan vain kaksi ainesosaa – sokeria ja vettä. Kun vettä ja sokeria kuumennetaan yhdessä, rakeinen sokeri liukenee, jolloin syntyy siirappi, joka voidaan lisätä sujuvasti juomiin.

Yrtti-infusoituja siirappeja voidaan käyttää makeuttamaan cocktaileja, mocktaileja ja lisäämään makua vaikkapa teelle. Koska yrtti-infuusiot voidaan helpoimmillaan valmistaa vain kolmesta raaka-aineesta – vedestä, sokerista ja tuoreista yrteistä – on todennäköistä, että sinulla on kaikki tarvitsemasi jo keittiössäsi.

Valmista sokerisiirappi >>tällä<< perusohjeella.

 

 

Valitse yksi yrtti per sokerisiirappi, joka on valmistettu 1 osa sokeria/1 osa vettä (noin 2 1/2 dl kumpaistakin):

Tarvitset esimerkiksi

  • 5 tuoretta basilikan oksaa
  • 4 tuoretta rosmariinin oksaa
  • 1 kourallinen tuoretta mintun oksaa
  • 6 tuoretta timjamin oksaa
  • 4 tuoretta laventelin kukintoa

Valmistus

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
  2. Lisää sokeri ja sekoittele kunnes sokeri on sulanut veteen.
  3. Lisää valitsemasi yrtti ja keitä noin 1 minuutti. Ota kattila levyltä. Jätä yrtti hautumaan sokerisiirappiin kunnes siirappi on jäähtynyt. Poista sen jälkeen yrtti siirapista (siivilöi tarvittaessa) ja pullota siirappi puhtaaseen pulloon.
  4. Säilytä jääkaapissa.

 

 

OLEO SACCHARUM

Latinankielen sanat jotka tarkoittavat öljysokeria, ja tässä cocktailien ja mocktailien valmituksen yhteydessä se kuvaa prosessia, jossa sokeria käytetään aromaattisten öljyjen uuttamiseen sitrushedelmistä. Tämä on myös yksi hyvä tapa lisätä upea makukerros mocktailiisi.

Oleo Saccharumin valmistus on helppoa: sekoita vain sitrushedelmien (sitruunan, greipin, veriappelsiin) kuoret ja sokeri ja laita sitten pussiin. Poista kaikki ylimääräinen ilma ja odota muutama tunti.

Voit myös lisätä sitruksen kuoret kulhoon. Sirottele päälle sokeria ja murskaa kevyesti. Myös tällä tavalla saat upeaa öljysokeria muutaman tunnin kuluttua.

 

Kuvituskuvat: Pixabay License 

 

MUNANVALKUAISET

Jos haluat kermaista ja kuohkeaa juomaa, voit miettiä munanvalkuaisen sisällyttämistä mocktailiin. Munanvalkuaiset tekevät juomaan silkkisen koostumuksen, ja niiden avulla saat tasapainotettua voimakkaita tai happamia makuja. Valkuaisen ei ole tarkoitus maistua juomissa vaan antaa juomille miellyttävää rakennetta.

Huom! Muista kuitenkin käyttää ainoastaan tuoreita valkuaisia.

 

 

Tärkeä muistaa mocktailien valmistuksessa!

Vältä laimentamista!

Vesi on mocktailin pahin vihollinen. Nopein tapa pilata mocktailisi maku on lisätä liikaa vettä joko sellaisenaan tai (sulavalla) jäällä.

Sen sijaan, että lisäät juomaan jäätä, pidä lempimocktailista valmistettuja jääpaloja pakastimessa. Valmista siis lempimocktailisi ja pakasta se jääpalamuotteihin. Kun nämä mocktail-jääpalat sulavat, ne vain lisäävät makua juomaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close