cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Sydänmerkki

 

Tästä starttaa uusi yhteistyö minun ja Sydänmerkin välillä. Monet teistä tietävätkin, että olen julkaissut sisältöä Sydänmerkki sivustolla, Ruokarauhaa-blogin alla.  Tätä kirjoittaessani täytyi itsekin ihan tarkistaa, että kuinka kauan olen olen kirjoittanut Ruokarauhaa-blogia ja hämmästyksekseni huomasin, että vuosia on jo ehtinyt kulua aika monta, aina vuodesta 2016 saakka.

 

Ruokarauhaa-blogin ydin:

Tasapainoillaan lapsiperheen arjessa uusien, jännittävien, tuttujen ja turvallisten makujen maailmassa. Valmistetaan koko poppoolle maistuvaa ruokaa. Tehdään aselepo keittiössä ja julistetaan kaikille ruokarauha. Höllätään välillä, jos siltä tuntuu. Kaikilla valinnoilla on merkitystä, mutta joskus on hellitettävä ja nautittava.

Eli aika lailla sama filosofia mitä täällä Sweet Food O`Mine blogin puolella. Tästä olisikin nyt tarkoitus jatkaa yhteistyötä uudessa muodossa, tässä blogissa. Eli tarkoituksena on tuottaa kuukausittain Sydänmerkki-sisältöä. Tulet löytämään ne helposti #sydänmerkki tagin alta.

 

 

Aika kuluu ja lapset kasvavat

Ruokarauhaa-blogia aloitellessani olivat meidän vanhimmatkin lapset vielä teini-iässä ja nuorin vasta parin vuoden ikäinen. Mutta aika kuluu ja lapset kasvavat. Ruokapöydän ympärillä arjessa on viiden sijaan enää neljä syöjää. Viikonloppuisin sitten yleensä ollaan ainakin kerran, kaikki koolla. Siinä missä Ruokarauhaa-blogissa näkyi ja kuului useastikin kaksi vanhinta, on kapula siirtynyt nyt nuorimmaiselle. Olen iloinen, että kaksi vanhintakin on aktiivisesti mukana ruoanlaitossa ja ovat oppineet vuosien saatossa oikein hyviksi ruoanlaittajiksi ja leipojiksi. Nuorinkin on toki ollut mukana jo ihan vauvasta saakka keittiössä ja ei kalpene hänenkään keittiötaitonsa vanhempien veljesten rinnalla. Keittiössä puuhastellaan hyvässä hengessä, kaikkien toiveita kuunnellen. Rapatessa roiskuu ja niin saa myös ruonlaitossakin. Siivota pitää muutenkin joka päivä, joten jauhoja siellä tai jauhoja täällä – ei ole vaarallista. Jauhoista puheen ollen, me pöllyyteltiin pikkuisen nuorimmaisen kanssa ja leivottiin iltapäivän iloksi teeleipiä. Nämä valmistuvat niin nopsaa ja ne osaa vaikka perheen nuorin valmistaa.

 

 

Nopeat teeleivät

Muutama ainesosa ja hiukan sekoittelua. Taikina saa tässä ohjeessa jäädä hiukan löysäksi. Apuna pyörittelyyn voi ottaa jauhoja ja jauhottaa kädet. Mitään täydellisiä pyörylöistä ei tarvitse tulla, sillä ne litistetään vielä pellillä ohuemmiksi kakkaroiksi. Ne pistellään, laitetaan uuniin ja tsadam, pian sinulla onkin jo kasa lämpimiä teeleipiä edessäsi.

 

Print
3 from 1 vote

Nopeat teeleivät

Annos 8 kpl

Ainesosat

 • 50 g margariinia
 • 7 dl vehnäjauhoja
 • 1 rkl leivinjauhetta
 • 1/4 tl suolaa
 • 4 dl rasvatonta maitoa

Valmistus

 • Laita uuni kuumenemaan 230 asteeseen.
 • Sulata margariini.
 • Sekoita yhteen kuivat aineet.
 • Lisää kuiviin aineisiin maito ja margariinisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
 • Muotoile jauhotetuin käsin taikinasta kahdeksan palloa. Nosta leivinpaperoidulle pellille.
 • Jauhota kädet ja painele palloset ohuemmiksi kakkaroiksi.
 • Pistele kakkarat haarukalla.
 • Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Join the Conversation

 1. Tarja says:

  3 stars
  Ihan ok resepti muuten, mutta leivinjauhetta on aivan hurja määrä. Jää suuhun ynseä tunne. En hoksinut ennenkuin olin jo leiponut, oliko lie painovirhe vai mikä, mutta 1 tl riittää kyllä tuohon määrään taikinaa.

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Hei Tarja!
   Leivinjauhe oli suhteutettu tähän jauhomäärään.

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close