cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Halloween

Nyt on se aika, kun alat miettimään, koska Halloweeniä vietetään?

sweetfoodomine_c_halloween_

Halloweenin vietto

Halloween on pyhäinpäivän aattona lokakuun viimeisenä päivänä ( viikonloppuna )  31.10. vietettävä juhlapäivä.

 

Nyt onkin siis hyvä aika aloittaa illan menun suunnittelu. Vietätpä illan hiljentyen tai Amerikkalaisittain naamiaisineen ja hulinoineen.

Halloween

Meillä vietettiin viime vuonna Halloweenia lasten ja lasten kavereiden kanssa. Olin tilannut Pinjatan ja täyttänyt sen Urjalan makeistukusta tilatuilla makeisilla. Tämä olikin ehdottomasti illan odotetuin ohjelmanumero. Pöytä oli katettu hurjaan road kill-tyyliin. Juomana oli verinen booli. Boolin piti asianmukaisesti kylmänä irti sahattu kalmon käsi. Taustalla soi iltaan sopiva synkkä ja pahaenteinen musiikki.

CC= Public Domain

 

Piha oli koristeltu kaiverretuin kurpitsalyhdyin. Ne loistivatkin juuri tarpeeksi valoa, kun kävimme aavejahdissa. Kurpitsalyhtyjen teko-ohjeet voit katsoa tästä videosta.

Muista ottaa talteen kurpitsan sisus ja siemenet. Niistä voit valmistaa vaikkapa näitä herkkuja. 

Olemme viettäneet Halloweenia lasten kanssa jo vuosia. Yleensä meille on kutsutta lasten kavereita. Pöytää on vuosien varrella koristanut niin silmämunapizzat, Frankenweenie Sparky-kakku, ruohonleikkurimuffinsit, noidansormet, oranssit muffinsit, poksuruudut, zombie piparkakut, boo-keksit ja vaikka mitä muuta.

CC0 Public Domain

Tunnelmaan ollaan päästy musiikin, tarinoiden  ja hämyisän sisutuksen avulla.

Kokosin teille myös tänne erilaisia meikki/naamio, koristelu, diy, soittolista ynm.-vinkkejä. Tästä löydät lisäksi Halloweeniin sopivia ilmaisia printattavia.

Erilaisia Halloweenin sopivia kattaustarvikkeita löydät esimerkiksi Confetista.

 

Nyt siis suunnittelemaan hyvissä ajoin Lokakuun viimeistä viikonloppua. Silloin vietetään Halloweeniä!

 

Tiesitkö muuten:

Alkuaan muinaisten kelttien talven alkamisen päivä samhain, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Nimi on lyhenne englannin sanoista ”All Hallows’ Eve” eli pyhäinpäivän aatto.

Meillä Suomessa pyhäinpäivää on vietetty vuodesta 1955-luvulta alkaen.

 

 

Kuvat CC0 Public Domain Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

 1. Ihanat kuvat Sari. Halloween on täällä sellainen juhla jota näkee vähemmän, mutta kaikki siihen liittyvä on niin kivaa,ja oma lapseni on Halloween lapsi , koska syntyi juuri silloin;D

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos, Jael <3
   Oi, syksyn Halloween-lapsi 🙂

 2. Mä olen just lähdössä kiikuttamaan muksuja halloween-bileisiin. Ehkä mä täällä tuunailen sillä aikaa kurpitsoja. Meillä on varmaan jo 20 vuotta viritelty kaikkia kammottavia koristeita ympäri taloa halloweenina eli tunnustan tehneeni sitä jo ennen muksuja 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Mä olen pitänyt lapsia tekosyynä näiden bileiden järkkäämiseen. Nyt oli tänä vuonna epäselvää järjestetäänkö ollenkaan, kun vanhemmat lapset ei olisi välittänyt. Mä kuitenkin hommasin nyt kärryllisen karkkia, pinjatat ja muut hommat ja lähden näillä näppäimillä vintille etsimään rekvisiittaa 🙂 Hauskaa halloweenia sinne!

 3. Heli/Beachhousekitchen says:

  Mahtava vinkkipaketti! Meillä on naapureiden kesken Halloween -nyyttärit ja mulle lankesi suolaisten pikkusyötävien teko. Tulossa karmaisevan pelottavia tuulihattuja (blogiinkin asti), jos onnistuvat : )

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Heli 🙂 Nyyttärit-periaatteella pitäisi itsekin useammin järkätä juhlia. Jännityksellä odotan minkälaisia tuulihattuja olet kehitellyt.

 4. Halloween on hauska juhla lasten kanssa. Tuli väkerrettyä aikoinaan kaikenlaista. Hauskoja ideoita!

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Aila 🙂 Tästä on kyllä kehkeytynyt odottamisen arvoinen juhla.

 5. Meillä on nyt suunnitelmissa viettää halloween amerikan malliin. Olemme tänä vuonna viettämässä Amerikan halloweenin siellä ja kerkeämme vielä kotiin viettämään “suomalaisen halloweenin” seuraavana viikonloppuna. Halloweenia oikein monella tapaa 🙂 Kurpitsalyhdyt ja kurpitsat ovat niin ihania ja tuovat sen syksyisen halloween-tunnelman.

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Eikä, mahtavaa! Tupla partyt, molemmilla mantereilla 🙂 Mukavaa ja antoisaa reissua <3

 6. Meillä on esikoisen synttärit lokakuun lopussa, joten erinäisiä Halloween-juhlia on pidetty. Nyt ei 14v synttäreitä kuulemma enää pidetä mitenkään eritysesti, mutta kuopus kyllä on miettinyt Halloween bileitä jo useamman viikon ajan. Ehkä sitä siis muutaman 5v pojan voisi siis syöttää lepakko-leivillä ja jollain pelottavalla muffinssilla 😉

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Meidän 3 v. on ihastunut hurjiin kurpitsoihin ja muihin halloweenin vietto härpäkkeisiin. Kaksi vanhinta ei tänä vuonna halua mitään halloweenjuhlia, vaikka minä mieluusti järjestäisin heille ja kavereille. Tiedä sitten pitääkö järkätä tälle meidän 3v.lle sitten jotain vähän “kesympää” 🙂

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close