cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Lemon Curd

Lemon Curd on sitruunaista levitettä tai tahnaa, joka keitetään sitruunanmehusta ja kuoriraasteesta yhdessä voin, sokerin ja vatkattujen munien kanssa. Se sopii kakkujen ja kääretortujen täytteeksi, lätyille ja pannukakuille, jäätelöön ja jäätelön päälle sekä tietysti skonssejen kanssa syötäväksi, niin kuin Englannissa on tehty jo 1800 luvulta lähtien.

Me maistoimme ensimmäistä kertaa Lemon Curdia vuosia sitten Dubain Jumeirah Living WTC;ssä. Se oli niin ihanaa ja niin täydellisesti valmistettua, että sitä odotti siellä joka aamu. ”Yläkerran” ravintola valmisti sitä myös mukaan ostettavaksi. Sen jälkeen aloimme valmistaa sitä itsekin.

 

Kirpsakan kermainen lemon curd levite on lusikoitavan ihanaa. Tämä loppuu meillä aina kesken, sillä koko perhe on täysin hurmaantunut siitä.

Lemon curd

100 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 sitruunan mehu ja kuori

Valmistus

1.Raasta sitruunan keltainen kuori osa hienoksi raasteeksi ja purista sitruunoista mehu.
2.Keitä mehu, kuori, voi ja 1 dl sokerista. Anna seoksen jäähtyä hieman.
3.Vatkaa 1 dl sokeria ja munat vaahdoksi ja lisää samalla sekoittaen sitruuna-voi seokseen. Anna seoksen paksuuntua miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Huom! Seos ei saa kiehua. Vaikka seos ei hirveän paksua vielä tässä vaiheessa ole, tulee se paksuuntumaan jäähtyessään.
4.Kaada lemon curd puhtaisiin lasipurkkeihin. Lemon Curd säilyy jääkaapissa noin 10 päivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

 1. MSusanna says:

  Tätä reseptiä etsin koko illan eri blogeista. Kerran olin tätä reseptiä aiemmin kokeillut ja Lemon Curd onnistui todella hyvin. Kiitos.

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Hei 🙂
   Miten hauska kuulla, kiitos!
   Tämä on kyllä se “pomminvarma”lemon curd resepti!
   Ihanaa päivää sinulle 🙂

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close