cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Matka Italiaan

Kun matkasimme Italiaan ensimmäistä kertaa, ei matka sujunut ihan odotetulla tavalla.

Näin jälkikäteen muistellessa on tapahtumille kiva nauraa ja mieleen jäi paljon hyviä ja hauskoja muistoja.

Olimme matkalla ystäviemme luokse San Vito Al Tagliamentoon. Päästyämme perille teki auto lakon ja saimme alkaa järjestellä vuokra autoa ja kyyditystä omalle autollemme kotia. Siihen oli tilattava jonkunlainen varaosa ja sitä olisi mennyt liian kauan aikaa jäädä odottelemaan. Hyvät  ystävämme  Joe ja Carita olisivat pitäneet meitä kauemminkin vieraina, mutta päätimme kuitenkin lähteä tutustumaan keski-italian maaseutuun vuokra-autolla.

Vuokra-auto oli mallia hyvin pieni, meille neljälle ja matkatavaroille oli hädin tuskin tilaa. Polvet kojelaudassa ajelimme ensin Arezzoon. Olimme  lukeneet eräästä hotellista Arezzon keskustassa jonka piti olla viihtyisä. Väsyneinä saavuttuamme hotelliin olimme iloisia päästessämme hiukan lepäämään.

Huoneeseen päästyämme olimme kuitenkin kääntyä ovelta, kamalat pvc -sohvat ja sängynpeitteet eivät houkutelleet loikoilemaan. Vain hopeinen discopallo katossa puuttui. Ja hotelli oli kuitenkin luokiteltu neljällä tähdellä. Mistähän nekin tähdet olivat peräisin ja kuka ne oli jakanut.

Seuraavana aamuna kun menimme aamupalalle ja odotimme tietenkin että tarjolla olisi ollut paikallisia tuotteita ja kaikkea hyvää, niin kaikkea kanssa. Paikalle ilmaantuu tupakassa marinoitu tarjoilija joka yskii sisuskalujaan pihalle. Muovisissa astioissa kelluu ilmeisesti jotain mehuksi luokiteltavaa. Tällä kertaa jää aamupala meillä pelkkään kahviin. Lapset juovat mehua. Tungemme itsemme taas pieneen peltipurkkiin ja aloitamme matkamme Greve in Chiantiin.  Ja sitten se mehu, se alkaa nousta lapsilla ylös. Monen ei niin mukavan pysähdyksen jälkeen olemme kaikki valmiita matkaamaan suoraan kotia. Lomatunnelma on tipotiessään. Emme odota lomalta enää yhtään mitään. Saavumme perille Villa Vignamaggioon Greve in Chiantissa, Mona Lisa Gherardinin kotiin. Juuri sen kaikkien tunteman Mona Lisan.

Täällä Toscanan kukkuloilla hän syntyi ja vietti kesänsä.

Ja täällä mekin vietimme ikimuistoiset viisi päivää. Jo siitä hetkestä, kun saavuimme perille Villalle, oli kaikki edellisten päivien tapahtumat kuin pois pyyhkäisty.

Upeasti entisöidyn villan historia ajoittuu aina 1400-luvulle.Hoidetut ja siistit sorakäytävät vievät villalle ja sitä ympäröi tyrmäävä Italialainen puutarha. Sora jalkojen alla kivasti narskuen kuljemme huoneeseemme, johon majoitumme. Vanha ovi narahtaa ja olemme sisällä suuressa salissa, sisällä on ihanan viileää, ulkoilman ollessa lähemmäs 40 astetta. Salissa on aseteltu pöydälle hedelmiä ja pientä purtavaa kahvin kanssa.

Sieltä sitten kuljemme jyrkkiä portaita huoneisiimme. Historian voi tuntea joka paikassa.

Täällä siis vietimme unohtumattomat päivät, puutarhassa vaellellessa ja maisemareittejä tutkiessa.

Villaan kuuluu myös asuntoja joissa voi majoittua ja alueella on pari upeaa uima-allasta, joissa mekin viilennyimme välillä.

Ympäröivät maisemat saivat kaikki rauhoittumaan ja varsinkin uima-altaalta oli henkeäsalpaavat maisemat ympäröiviin kukkuloihin ja laaksoon, siellä me aikuiset istuimme ja ihailimme maisemia sekä hiljennyimme.

Villa Vignamaggiolla on oma 52 hehtaarin viinitila ja 11 hehtaarin oliivilehto. Maistelimme siellä upeita viinejä ja söimme perinteisiä Toscanalaisia herkkuja. Kotiakin oli ostettava tuliaisiksi viinejä ja oliiviöljyjä. Emme voi muuta kuin lämpimästi suositella Villa Vignamaggiota kaikille jotka matkaavat Toscanassa. Ja niin mekin palasimme taas uudelleen Toscanan kukkuloille taas seuraavana vuonna. Se onkin toinen tarina se.

Käy katsomassa osoitteessa www.vignamaggio.it lisää .

 

sweetfoodomine_c_matka_.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close