cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Örtig korvgryta

En värmande och smakfull korvgryta smakar så här till höst. Använd gärna nån sort av kryddstark färskkorv. Själv har vi testat detta recept med Lakeuden Highland färskkorv (rödvin) samt med Harjun Makkatehdas rökiga svartpeppar korv. Minns ni att jag har skrivit tidigare om Lakeuden Highlands produkter. Mera om dom hittar Ni här : Mera om rasen , Highland burgers och Lammkotletter och getostkräm Av fint kött får du mycket gott

 


Ört korvgryta

c. 10 st. färskkorv (t.ex.Lakeuden tuoremakkara  eller  Harjun makkaratehdas rökig svartpepparkorv )

1 rödlök

170 g bacon

(2 msk olja)

1 burk (370g) tomatkross

3 msk tomatpuré

1 msk worcestershiresås

3 dl köttbuljong

1 ½ dl rött vin

½ tsk chilipulver

2 salviablad (torkade)

1 liten rosmarinkvist

1 timjankvist

3 lagerblad

salt

Svartpeppar från kvarn

 

1. Ta korven ur kylen i rumstemperatur ca. ½ timme innan tillredning. Skala och skär upp löken. Skiva bacon. Lösgör korvarna från varandra.

2. Sätt bacon i en kall stekpanna och stek tills gyllene bruna. Sätt i en passligt stor gryta. Bryn löken i fettet av bacon och häll över i grytan. (Använd lite olja om så behövs) Bryn även korvarna tills gyllene bruna och sätt försiktigt i grytan.

3. Häll tomatkross, rödvin tomatpuré, köttbuljong och kryddorna i stekpannan. Kok upp blandningen och häll över i grytan.

4. Låt grytan puttra på svag värme i ca.30 minuter. Smaksätt med ännu med salt och svartpeppar om så önskas. Servera med Tagliatelle, potatis eller ris.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close