Mikä MSM?

Olette ehkä törmänneet joissain nimitykseen kauneusmineraali tai mineraali joka kasvattaa rintoja tai jokanaisen kauneustuote?
Sainko teidän huomionne? Anteeksi tämä raflaava alku. Tarkoitus ei todellakaan ole nyt paasata MSM:a, miten sillä kasvatetaan rintoja tai tullaan kauniimmaksi. Vaikka ehkä sekin onnistuu.  Tämä on kuitenkin vain oma kokeiluni sen kanssa, ja toiveena tietenkin että se toisi avun minua vaivaaviin oireisiin.
Mutta aloitetaan juttu kuitenkin sillä, että valotan hiukan mikä tämä MSM on tai mitä olen saanut siitä selville.
MSM eli orgaaninen rikki tuottaa iholle suuria määriä kollageenia ja keratiinia jotka ovat elintärkeitä terveille hiuksille, kynsille sekä iholle. MetyyliSulfonyyliMetaania kutsutaan kauneus mineraaliksi koska sen käyttö näyttää parantavan ihon elastisuutta sekä hiusten ja kynsien paksuutta lyhyessäkin ajassa.
MSM ei ole mikään uusi juttu, mutta on viime aikoina noussut pinnalle ihan tavallisten tallaajienkin keskuudessa.

sweetfoodomine_showme

Mikä MSM?

MSM (metyyli sulfonyyli metaani, tai dimetyylisulfoni) on siis orgaaninen rikki, joka on ihmiskehossa luonnostaan esiintyvä yhdiste. Puhtaassa muodossaan se on tuoksuton valkoinen kidemäinen aine, jolla on hiukan kitkerä maku. Kohtuullisina pitoisuuksina esiintyessään kehossa se auttaa varmistamaan kehon erilaisten toimintojen oikeanlaisen toiminnan mukaan lukien terveen ihon, kynsien ja hiusten kehittymisen. Korkeampina pitoisuuksina se voi vaikuttaa lääkkeen omaisen aktiivisena toimijana monenlaisissa tapauksissa: allergioiden ja astman hoidossa, loisten ehkäisyssä, ruuansulatushäiriöissä, niveltulehduksissa, lihasarkuuden ja kramppien poistamisessa. Joidenkin tutkimusten mukaan sillä olisi käyttöä myös diabeteksen, mielialahäiriöiden ja muillakin käyttöaloilla. ( lähde: www.finnmsm.fi )
Lue lisää: http://www.finnmsm.fi

Miksi MSM?

Omalta osaltani lähdin kokeilemaan MSM:a sen takia, koska minua on pitkään vaivannut niska-yläselän kivut. Ajattelin että naprapaatin ja jooga/venyttely tueksi voisi hyvinkin kokeilla tätä, sillä olin lukenut sen joillakin auttaneen jopa näihin ongelmiin. Lisäksi ennen melko tuuheat hiukseni olivat ohentuneen melkoisesti raskauden jälkeen, joten siihenkin MSM:n toivoisin tuovan apua.
MSM:n ja OPTI-MSM: n alkuperä ja valmistus
MSM syntyy valtameressä, josta se mutkien kautta haihtuu ilmaan, muuntuu jälleen ja palaa sateen mukana MSM:nä takaisin maahan, jossa se mineralisoituu kasveille sopivaan muotoon ja yhdistyy niihin. Erilaisin prosessein sitä valmistetaan jauhemaiseksi valmisteeksi ravintolisäkäyttöön. 
Suurin osa MSM-tuotteista valmistetaan nelinkertaisella tislausmenetelmällä, jolloin tuotteet ovat 99,9 % puhdasta MSM-jauhetta. OPTI-MSM-tuotteiksi kutsutut valmisteet ovat niitä, joille on tehty kaksoissokkotutkimuksia ja niillä on vahvempi tieteellinen näyttö.
MSM:ää valmistetaan myös synteettisesti, jolloin raaka-aineena yleensä on öljy. Synteettisesti valmistetun MSM:n imeytyvyys on huonompi ja näin ollen siitä saatu hyöty on huonompi, kuin orgaanisen valmisteen. ( lähde: www.hyvinvoinnin.fi )

Varoituksena

MSM:n käytön aloituksessa on hyvä aloittaa kertamäärä maltillisesti ja nostaa annostusta pikku hiljaa. Annostuksen ollessa liian korkea, voi ilmaantua ikäviä reaktioita vatsassa ja suolistossa sekä pahoinvointia. 
MSM on turvallinen tuote, haittavaikutuksia tai myrkytysoireita ei ole havaittu suuremmissakaan jatkuvissa käyttömäärissä, mutta tutkimustuloksia asian tiimoilta ei ole julkaistu.

 Suositeltavaa on kuitenkin, että verenohennuslääkkeitä käyttävä neuvottelee MSM:n käytöstä lääkärin kanssa, koska lääkeaineen vaikutus voi voimistua, kun se pääsee virtaamaan paremmin soluissa. MSM ei siis itsessään ohenna verta. Samasta syystä muiden vahvojen lääkkeiden käyttämisestä on hyvä keskustella hoitavan tahon kanssa.

 Toinen ryhmä, jolle MSM:n käyttöä ei suositella ovat raskaana olevat sekä imettävät äidit. Tälle ryhmälle suositus on annettu, koska MSM:n vaikutuksesta toksiinit ym. myrkyt siirtyvät soluista nopeammin ja paremmin eteenpäin ja näin ollen kehoon voi tulla puhdistusreaktio ja näin sikiö tai äidinmaitoa saava lapsi joutuu läpi käymään saman detoksifikaation, kuin MSM:n nauttija, eikä se ole hyväksi.
( lähde: www.hyvinvoinnin.fi )

MSM Kokemukseni

Tässä omat kokemukseni viikon käytön jälkeen. ( Huom! En suosittele ketään aloittamaan näin suurilla annoksilla, kuin minä alla. )
Huomion arvoista: Olen ollut n. 5 kk sokerittomalla ja vehnättömällä dieetillä. Nyt olen viime viikot keventänyt ruokavaliota jonkun verran, ennen MSM: n ( ja Chlorellan ) aloitusta. Olin valmistautunut, että detox oireet voivat olla rajut.
Menenkin siis olon mukaan ja voi olla, että vähennän hiukan annosmäärää tai pidennän annosten välistä aikaa.

Viikko 1
Käytän: Opti-MSM
Aamulla MSM vesilasilliseen vettä sekoitettuna, jossa 1/2 sitruunan mehu. (MSM määrät alla.)

MSM päiväkirja

Pvä 1 1/2 tl vatsa täysin kuralla noin tunnin päästä annoksen oton jälkeen.
Pvä 2 1 tl ei tuntemuksia
Pvä 3 1 1/2 tl pvä Vilunväreitä ja kylmä. Iltapäivällä kauhea väsymys, nokosille. Uni tuli illalla heti. Heräsin seuraavana aamuna aikaisin hyvin virkeänä.
Pvä 4 1 1/2 tl pvä Vilunväreitä ja kylmettynyt olo. Iltapäivällä iski kauhea väsymys ja menin nukkumaan pariksi tunniksi. Illalla uni tuli heti. Heräsin seuraavana aamuna virkeänä.
Pvä 5 1 1/2 tl pvä viiltävä pääkipu ohimoilla. Lievää väsymystä. Join paljon vettä. Vatsan vanhoja raskausarpia kutittaa ja ne punertavat. Kävin naprapaatilla. En tiedä oliko MSM:a vaikutusta, mutta hoitokerta oli uskomattoman onnistunut. Todella rentoutunut olo ja veri kiersi kropassa aivan uudella tavalla.
Pvä 6 1 3/4 tl/pvä. Iltapäivä annostuksen jälkeen jalkoja ja toisen jalan kantapäätä alkoi särkeä. Vatsan vanhoja raskausarpia kutittaa ja ne punertavat. Vatsa on ollut normaali ja toiminut monta kertaa päivässä. Joka on aika uskomatonta, kun miettii ruokamäärää jonka tällä hetkellä syön. Se on aika pieni. Ajattelin, että saunominen voisi tehdä hyvää detox oireille ja kävin siis illalla saunassa.
Pvä 7 1 3/4 tl /pvä Aamulla krapulainen ja turvonnut olo. Iltapäivä annostuksen jälkeen alkoi hirveä vatsassa möyryäminen joka säteili selkään. Olo parani kuitenkin melko nopeasti. Vatsan raskausarvet kutisevat hieman.
( Huomio itselleni! Ehkä toinen annos MSM kannattaa ottaa hieman myöhemmin illalla, eikä iltapäivällä tai pienennä annosta) Koska kahtena päivänä otettu MSM jo iltapäivällä ja oireet olleet rajumpia.
Jos teitä kiinnostaa lisätieto MSM:a ja kokemuksistani, niin kommentoikaa tai laittakaa viestiä, niin voin täällä siinä tapauksessa raportoida tuntemuksista ja muusta.

Olen nyt jatkanut MSM:n käyttöä. Pienensin hieman annosta ja nyt on oireet huomattavasti tasaantuneet.

 

Lisätty 18.1.2017

 

Suosittelen ottamaan MSM:n kanssa Molybdeeniä ja C-vitamiinia. Esim. Puhdistamolla onkin jo MSM tuote joka sisältää valmiiksi C-vitamiinia ja molybdeenia. Nämä kaksi tukevat MSM:n toimivuutta elimistössä ja mahdollistavat pitkäaikaisen turvallisen käytön. C-vitamiinin tärkein rooli on auttaa kollageenin muodostamisessa.

MSM:n hyödyntäminen kuluttaa elimistön molybdeenivarastoja. Pelkän MSM:n pitkäaikainen käyttö voi heikentää elimistön molybdeenivarastoja. Molybdeenin puutteen on todettu altistavan muun muassa sydämen rytmihäiriöille. Molybdeenia saa hankittua myös erillisenä valmisteena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close