cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Viinitasting kotona

Minun sosiaalinen elämäni kuluneen vuoden aikana on ollut melko vähäistä, suoraan sanottuna sitä ei ole ollut ollenkaan. Joten kun sain Norex Spiritiltä maisteltavakseni eri viinejä, itse asiassa viinit viinitastingiin, en kieltäytynyt.
Mikä mahtava tekosyy irtautua töistä ja pyytää ystäväni, eli rakkaat sisareni viinitastingiin.
Tasting paketti sisälsi neljää eri viiniä, Wolfbergerin Crémant dÀlsace, (W)3, Wolfberg Riesling ja Wolfberger Riesling-Pinot Gris.

viinitasting

Viinitasting kotona

Kaikki me viinitastingiin osallistuneet olemme melko noviiseja viinien saralla, mutta se ei innostustamme lieventänyt. Päin vastoin.

Sain ohjeet että kurkku ja vaalea leipä on hyvä neutralisoija viinien välissä, mutta en malttanut olla suunnittelematta pikku tarjottavaa tarjottavaksi viinien kanssa. Joten menu oli seuraavanlainen:
Avokado ja mäti kuorrutteiset sipsit
Skagenröra spelttivohveleilla
Kahta erilaista juustotryffeliä
Cantaloupe meloni basilikalla ja ilmakuivatulla kinkulla
Persikka bruschetat

(Palaan resepteihin myöhemmin)

 

Aloitimme  sillä, että maistelimme ensin läpi kaikki neljä viiniä peräjälkeen, neutralisoimatta suuta. Pöytään oli katettu ainoastaan vettä, jolla pystyi halutessaan neutralisoimaan suun viinien välissä.
Nuuskuttelimme, pyörittelimme ja maiskuttelimme eri makuja ja tuoksuja. Mitään viinisanastoa ja termejä emme sen tarkemmin tunne, mutta kivasti sieltä nousi kuitenkin esiin ihan omanlaisia sanontoja. Joku huomasi pienen hiivamaisuuden ja siiderimäisyyden Crèmant d`Alsacessa. (W)3:ssa oli voimaisuutta pehmeyttä ja sitrusmaista makua. Jälkimaku oli voimakas. Riesling taas oli melko tyrmäävä näiden kahden ensimmäisen jälkeen. Parin maiskutuksen jälkeen maku muuttui kuitenkin todella raikkaaksi. Rieslin-Pinot Gris taas oli tuoksultaan kukkaisen pehmeä ja maku hedelmäinen.

Teimme sillä tavoin, että minä esittelin ensin viinin ja sen jälkeen arvioimme hieman väriä, tuoksua ja makua. Kirjoitimme ylös omin sanoin mitä mieleen tuli. Sen jälkeen luin viinin maku ja tuoksu profiilin esitteestä.
Hauskoja huomioita tuli tehtyä, kun viinille antoi tällä tavoin aikaa ja huomiota. Ilman että siinä vierellä olisi ollut syötävää vääristämässä makua.

Meille kaikille nousi suosikki ylitse muiden ja se oli ehdottomasti (W)3. Wolfbergerin (W)3 on moderni sekoitus kolmesta klassisesta Alsacen rypälelajikkeesta Rieslingistä, Muscatista ja Pinot Gris`tä. Se aikaansaa hedelmäisen ja tyylikkään yhdistelmän. Tämä on ilmeisesti erikoisuus, sillä perinteisesti Alsacessa valmistetaan yhden rypäleen viinejä. Tämän seuraksi tarjottavaksi sopii mm. vaaleat kalat, äyriäiset. Myös grillattu vaalea liha kannattaa testata. Oiva kesän renotoihin juhliin.

Kun olimme maistelleet kaikki viinit, katoin pöydän ja otimme vielä pienet lasilliset viereen joiden kanssa maistelimme ruokia.
Oli jännä huomata, kuinka viinin maku muuttui, kun sen seurana tarjosi syötävää.
Vaikka alkukierroksella Crémant d`Alsace kuohuviini ei sytyttänytkään, oli se nappi valinta tarjottavien kanssa. Eli se pääsi mielestäni esille vielä paremmin tarjottavien kanssa.

Ilta oli kaiken kaikkiaan todella onnistunut ja päätimmekin siltä istumalta, että tästä on tehtävä tapa.

wolfberger viinitasting

wolfberger viinitasting

Viinit saatu tuotenäytteenä Norex Spirits Oy:lta. Kirjoituksesta ei ole maksettu rahallista palkkiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close