cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Leikkotulppaanit ja niiden hoito

Tulppaanit ovat erityisen suosittuja kevätkukkia, ja monet odottavat innolla niiden saapumista kauppoihin, sillä symboloivathan ne kevään tuloa. Leikkotulppaanit ovat kauniita ja suosittuja kukkia, jotka tuovat raikkautta ja väriä kotiin niin arkeen kuin juhlatilaisuuksiin. Niiden hoito on tärkeää, jotta kukat säilyvät kauniina ja kestävät pitkään. Tässä jaan kanssasi omat vinkkini leikkotulppaanien hoitoon.

Leikkotulppaanit ja niiden hoito

Leikkotulppaanien hoito vaatii hieman huolenpitoa, mutta se palkitaan kauniilla ja kestävillä kukilla. Valitse laadukkaat kukat, leikkaa varret oikein, käytä viileää vettä, vältä suoraa auringonvaloa ja lämpimiä paikkoja sekä pidä maljakko puhtaana. Näiden vinkkien avulla voit nauttia tulppaaneista pidempään ja säilyttää niiden kauneuden.

Valitse oikeat tulppaanit

Leikkotulppaaneja on saatavilla monenlaisia lajikkeita ja värejä. Valitse ostohetkellä terveitä ja tuoreita kukkia. Hyvälaatuiset tulppaanit ovat napakoita, eivätkä ne saa näyttää nuupahtaneilta tai vaurioituneilta. Kannattaa myös tarkistaa, että kukat eivät ole jo avautuneet liikaa, sillä ne säilyvät paremmin, kun ne ovat vielä nupulla.

Leikkaa varret oikein

Ennen tulppaanien asettamista maljakkoon, leikkaa varsista pois noin 2-3 senttiä, terävällä veitsellä. Leikkauksen tulee olla viisto, jotta varteen muodostuu riittävä imupinta veden ottoa varten. Vältä mielellään saksien käyttöä, sillä ne voivat litistää varren päätä ja vaikeuttaa veden imeytymistä.

Käytä viileää vettä

Täytä maljakko noin 5-10 cm, viileällä vedellä. Viileä vesi auttaa pitämään kukat raikkaina pidempään. Vaihda vesi tarvittaessa parin päivän välein ja leikkaa varsiin samalla uusi imupinta.

Vältä suoraa auringonvaloa ja lämpimiä paikkoja

Leikkotulppaanit pitävät viileästä ympäristöstä. Vältä asettamasta maljakkoa suoraan auringonvaloon tai lämpimiin paikkoihin, kuten lämpöpatterin läheisyyteen tai uunin viereen. Liiallinen lämpö saa kukat nuupahtamaan nopeasti. Sijoita maljakko mieluiten viileään huoneeseen tai vedottomalle paikalle.

Pidä maljakko puhtaana

On tärkeää pitää maljakko puhtaana ja vaihtaa vesi säännöllisesti. Puhdista maljakko huolellisesti jokaisen veden vaihdon yhteydessä, jotta estät bakteerien kasvun ja pidät kukat kauniina mahdollisimman pitkään.

Nämä kauniit tulppaanit on omasta puutarhastani.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close