cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Puurot ja vellit sekaisin

Hanna Partasen uutuuskirja –
Puurot ja vellit sekaisin – Miksi syömisestä tuli niin vaikeaa?
on täynnä asiaa. Niin mielenkiintoista asiaa, että lukaisin koko kirjan heti siltä istumalta.

 

Kirjan esittely:
Kirjassa on käsitelty kattavasti kuvien avulla mitä pakkausselosteesta kannattaa lukea, syötkö tarpeeksi kasviksia ja huijaako lautasen koko syömään sinua enemmän.
Löydät myös vastaukset Hannalle usein esitettyihin kysymyksiin: Saako eineksiä syödä? Laihduttaako veden juominen? Mitä lisäaineita pitää varoa? Onko terveellinen ruoka kalliimpaa? Pitääkö sokeri karsia ruokavaliosta kokonaan pois?

Kirjan avulla opit laittamaan ruokavaliosi perustan kuntoon ja löytämään helpommin oman tyylin syödä ilman liian ankaria ja epärealistisia tavoitteita. Jatkossa osaat kiinnittää huomiota terveytesi kannalta olennaisiin asioihin ja voit lopettaa turhan stressaamisen ristiriitaisesta ravitsemusuutisoinnista.

Ravitsemusterapeutti Hanna Partasen kirja käsittelee asiantuntijanäkökulmasta ravitsemus- ja terveysuutisointia sekä suomalaisia puhuttelevista villityksistä proteiinibuumista luomuun. Median maailmassa uutisia sekä näkökulmia usein kärjistetään ja etsitään tarkoitushakuisesti vastakkainasettelua, jolloin tutkitun tiedon pääviesti hämärtyy ja fokus on jopa väärässä asiassa ihmisen terveyttä ajatellen.
Hanna pohtii myös nykypäivän asiantuntijuutta ja avaa maallikolle ravitsemustieteen haasteellisuutta, jotta ristiriitaistakin tutkimusnäyttöä olisi helpompi ymmärtää.

Totta kuitenkin on, että syöminen ja ruoan valinta tullut nykymaailmassa yhä haasteellisemmaksi. Ennen syötiin sitä mitä saatiin, nyt valitsemme asioita mitä emme syö. Ruoan valintaan vaikuttavat nykyisin saatavuuden, mainonnan ja hinnan lisäksi myös meidän arvomme ja asenteemme.

Kirja herätti paljon ajatuksia

Mietin hyvän aikaa, mitä kirjoittaisin tästä kirjasta. Mikä olisi oikea tapa lähestyä. Helpointa kuitenkin on oikeastaan kertoa teille, mitä ajatuksia kirja itsessäni herätti.

Jäin miettimään, että
ehkäpä tässä nykyajan ruokaviidakossa kaikkien suositusten ja asiantuntijoiden ja niiden vähemmän asiantuntijoiden ristitulessa on hyvä pitää järki, se kuuluisa maalaisjärki mukana ja muistaa kaksi asiaa. Painettu sana ei aina ole totuus ja muista lähdekritiikki! ( Tässä en viittaa siis tähän kirjaan.)

Vaan ajatuksiin joita kirja itsessäni herätti. Nykyään ei ole helppoa luovia tietään tässä tiedon ja informaation tulvassa ja tietää mikä on totta ja mikä ei. Mikä on itselle hyväksi ja mikä ei. Kaikki ei todellakaan ole niin mustavalkoista ja monella taholla voi olla omat tarkoitusperänsä tuodessaan omaa kantaansa esille.

Oikeastaan kirjaa on turhaa ylianalysoida tässä sen enempää. Suosittelen todella lämpimästi jokaiselle, ihan jokaiselle tätä kirjaa.
Kirja avasi ainakin omat silmät, vaikka kuvittelin itsekin muka niin lähdekriittisesti katselevani tätä maailmaa. Lisäksi kirja tuo vastauksia moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin aina sokerista, kookosöljyyn, d-vitamiiniin, gluteeniin, suoloihin ja jodiin sekä moneen muuhun kuumaan perunaan.

Hanna Partanen, Puurot ja vellit sekaisin – Miksi syömisestä tuli niin vaikeaa

Readme.fi

Kirja saatu arvostelukappaleena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close