cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Venetsialaiset

Kohta on aika viettää venetsialaisia ja hyvästellä kesä.
Meille huvilakauden päättäjäiset tarkoittavat sitä, että meidän kesänaapurit lähtevät ja jäämme tänne yksin ottamaan vastaan syksyä ja talvea.

 

Venetsialaiset

eli huvilakauden päättäjäiset on elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla. Täällä meillä päin puhutaan myös villaavslutningistä tai venetiansk aftonista. Venetsialaisia pidetään myös veden, tulen ja valon juhlana.
Täältä Länsi-Suomesta on juhla levinnyt myös muualle Suomeen.

Elokuun iltayöt alkavat olla otollista aikaa viettää valon juhlaa.
Elokuun iltayöt alkavat olla otollista aikaa viettää valon juhlaa.

venetsialaiset
Maailman mittakaavassa on kyse jo tuhatvuotisesta perinteestä, joka perustuu Venetsian karnevaaleihin. Meillä Suomessa Venetsialaiset ovat  noin runsaan 100 vuoden ikäinen juhla. Venetsialaisten yötä on juhlittu jo 1800-luvun loppupuolella Pohjanlahden suurimmissa kaupungeissa.

Aluksi juhlan viettoon kelpasi mikä tahansa elokuinen pimenevä kesäilta. Näin juhlien luonne, eli valon ja tulen leikki veden pinnalla, saatiin parhaiten esille.
Sittemmin on Venetsialaisten ajankohdaksi vakiintunut elokuun viimeinen viikonloppu. Silloin rannalle keskittyvä juhlinta pitää sisällään niin lyhtyjä, nuotioita ja ilotulituksia.

Huvilakauden päättäjäiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Kyllä meillä Jettesaaressa on venetsialaiset viikonloppuna. Vieraita tulossa ja ruokalista mietittynä. Kaikenlaista kivaa puuhaa ja touhua. Kokkoa varmasti poltetaan ja illalla myöhemmin kiivetään korkealle kalliolle ihailemaan ilotulitusta. Ihania ja tunnelmallisia venetsialaisia teille myös sinne Myrskylahteen <3

    1. Sweet Food O´Mine Author says:

      Täällä ei olla päästy siihen asti, että olisi ruokalista mietittynä 🙂 Ihanaa Venetsialaisten viettoa sinne myöa teille <3

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close