cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Nautinnon nälkä

Nautinnon nälkä kirja liittyy Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyyn Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä, joka kertoo rakkaudesta ravintolassa, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen tai ruokaa.

Toivottomana romantikkona ja ruoan ystävänä halusin ehdottomasti lukea tämän kirjan.
Ja koska kirjan kuvaus vain yksinkertaisuudessaan on niin iskevä. Kukapa nyt ei tahtoisi tietää miksi Marilyn Monroe halusi ostaa Suomessa käydessään kalakukon. Voin sanoa, että vastaus yllättää ihan varmasti jokaisen.
Lyhyet ja mukaansatempaavat novellit saavat toivomaan kirjalle jatkoa. Ruokanovellit höystettynä rakkaudella, kyllä kiitos sanon minä.

Vinkki!

Kirja on mitä mainioin lahja niin ystävälle tai rakkaalle. Ja lähtekää yhdessä vaikkapa Rakkauden tiloja-nautinnon nälkä- näyttelyyn.
Kirjan voit tilata mm. täältä. 

Kirja julkaistaan 14.2.2017, jolloin avautuu myös Rakkauden tiloja- nautinnon nälkä-näyttely.

 

Kirja on toteutettu yhteistyössä 150-vuotisjuhliaan viettävän Ravintola Kappelin kanssa ja sen ovat toimittaneet Venla Rossi ja Jaakko Hämeen-Anttila.

Nautinnon-nälkä-kirja

Nautinnon nälkä kirjan kuvaus:

Miksi Marilyn Monroe halusi ostaa Suomessa käydessään kalakukon? Kuinka neurootikko valmistaa kanaviillokin? Millainen rakkaustarina alkoi helsinkiläisessä Kappeli-ravintolassa kieltolain aikaan? Nautinnon nälkä -antologia tarjoaa lukijalle herkullisen kattauksen tuoreita suomalaisia ruokanovelleja. Kirjallisen keittiönsä avaavat Virpi Hämeen-Anttila, Erkka Mykkänen, Miki Liukkonen, Leena Parkkinen, J. P. Koskinen, Johanna Sinisalo, Hannu Väisänen ja Tuija Välipakka. Kirja liittyy Hotelli- ja ravintolamuseon Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä -näyttelyyn, joka kertoo rakkaudesta ravintolassa, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen tai ruokaan.

Virpi Hämeen-Anttila, Erkka Mykkänen, Miki Liukkonen

Kustantaja: Hotelli ja ravintolamuseo

Asiakkaita Stockmannin kahvilassa 1960-luvulla Kahvihetki Suomen toiseksi vanhimmassa Stockmann-tavaratalossa, joka avattiin Tampereella vuonna 1957. Kuva on otettu 1960-luvun alussa, noin vuosina 1960-65. Kuvaaja Ensio Kauppila Tampereen museot / Vapriikin kuva-arkisto Kuvaoikeudet: CC0
Asiakkaita Stockmannin kahvilassa 1960-luvulla

Kuvaaja Ensio Kauppila
Tampereen museot / Vapriikin kuva-arkisto
Kuvaoikeudet: CC0

Rakkauden tiloja-nautinnon nälkä

14.2.2017 – 5.8.2018 on Hotelli ja ravintolamuseossa esillä Rakkauden tiloja-Nautinnon nälkä näyttely. 
Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä kertoo suomalaisten rakkaudesta ravintolaympäristössä viimeisen sadan vuoden aikana, oli sitten kyse rakkaudesta toiseen ihmiseen, ruokaan tai vaikkapa juomaan.

Näyttelyssä voit tehdä matkan rakkauden tunnetilasta toiseen. Kohtaat nälän, kaipuun ja odotukset, ilon ja intohimon, nautinnon, täyttymyksen ja lohdun sekä ähkyn ja pettymyksen. Näyttely vetoaa tunteisiin ja tarjoaa vahvoja samaistumisen kokemuksia. Huomaat myös erilaisia kontrollin tasoja, joita rakkauteen ravintolassa liittyy. Näyttelyssä tuodaan esille myös sateenkaari-näkökulmaa. Satavuotiaassa Suomessa jokaisella on oikeus rakastaa.

Näyttelyn esittämistavoissa on haluttu rikkoa perinteisen kulttuurihistoriallisen museonäyttelyn rajoja. Näyttelyssä kohtaavat fakta ja fiktio. Museokokoelmia hyödynnetään uudenlaisella, ennakkoluulottomalla tavalla. Esineet saattavat saada aivan uudenlaisia merkityksiä ja käyttötapoja. Projisoinnit luovat kiehtovan ja yllätyksellisen elementin niiden keskelle. Näyttelyn kummi on kansanedustaja, näyttelijä Jani Toivola.
Seuraa näyttelyiden tekoa täältä .

valentines-28763_640 CC0

 

Kirja saatu arvostelukappaleena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close