cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

MTK avasi ruoan verkkokaupan

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on omistamansa Viestilehdet Oy:n kautta lähtenyt rahoittamaan ja kehittämään ruuan verkkokauppaa, jonka kautta kuluttajat voivat ostaa ruokaa suoraan suomalaisilta maatiloilta ja pk-elintarvikeyrityksiltä. Kaupoissa nyt vallalla oleva ruuan halpuuttaminen on supistanut tuottajan osuutta ruuan hinnasta ja laskenut tuottajahinnat hälyttävälle tasolle. Uusi verkkokauppa tuo tuottajille ja pk-elintarvikeyrityksille mahdollisuuden myydä ruokaa ohi päivittäistavarakauppojen ja saada näin suurempi osuus ruuan hinnasta.

Helsingin Rautatientorilla Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtumassa tänään lanseerattavassa Ruokaasuomesta.fi -palvelussa kullakin yrittäjällä on oma verkkokauppansa.

Kukin yrittäjä vastaa itse ruokatoimituksista ja tavaran tuoreudesta. Ruokaa voidaan toimittaa yrittäjästä riippuen kotiinkuljetuksena, Matkahuollon, Postin tai suoramyyntipaikkojen kautta. MTK:n mukaan uusia logistisia ratkaisuja etenkin kylmäkuljetuksiin kehitetään parhaillaan lisää ja niistä neuvotellaan syksyn aikana.

Tällä hetkellä verkkokaupassa mukana on hieman yli 70 maatilayritystä, mutta palvelu tulee syksyn aikana kasvamaan.

Lähde: sttinfo.fi

Kuva: Sweet Food O`Mine

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Heli/Beach house kitchen says:

    Viikon paars ruokauutinen, toivottavasti tämä lähtee lentoon nopeasti! Sehän on meistä kuluttajista kiinni. En itse suosi halpuuttamista ja jättimarkettihalleja, vaan suosin yrittäjävetoisia kauppoja ja suoraostamista tuottajilta.

    1. Sweet Food O´Mine Author says:

      Näin on 🙂 Samoin myös täällä!

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close