cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

STOR BRUNCH SPECIAL OCH EN TÄVLING AV PAULIG

Vappen och brunch passar mycket bra tillsammans och jag tänkte skriva åt Er en lite större brunch post denna gång. Med i texten ryms Pauligs fina tävling, några recept samt brunch tips om ni nån gång åker till Dubai.

Vappen är inom några dagar och det första man tänker på är, ”Vad ska vi äta då?” Munkar och struvor är ju naturligtvis ett  måste att göra. Samma sak gäller hallonmjöd, som står i kylen och färdas. Men dagens höjdpunkt är ju picknik/brunchen, så vi hoppas på vackert väder. Då gör jag i ordning lite ett och annat att äta och så flyttar vi alla oss ut på terrassen för att äta.

Det är väl ganska sällan man här i Finland går på brunch, men själva gör vi nån gång en sen frukost och njuter ordentligt. Då fyller vi bordet med lite andra ätbara saker än bara gröt. En sak är säker och det är att ingenting förgyller morgonen bättre än att vakna till doften av nybryggt kaffe. Så en bra brunch hörnsten är att det ska finnas ordentligt och gott kaffe samt salt och sött i rätta proportioner. Till brunchen vill jag själv ha Cappuccino eller Chai te och Patrik vill ha vanligt kaffe och grabbarna vill ha varm choklad. Paulig lanserar snart en ny kapsel kaffemaskin, Paulig Cupsolo Lattensia. En behändig maskin, var man snabbt gör olika drycker åt alla, en kopp åt gången.

 

Via Blogirinki slapp jag med för att berätta för Er, att Pauligs  nya Cupsolo Lattensia snart är här, samt det att till ära av Vappen har Paulig ordnat en tävling åt alla som njuter av brunch. Läs mera på: Pauligs tävling

Och om ni har planerat en brunch nu till vappen så finns här nedan några små recept på passliga godbitar att göra till brunchen. Minnas också att dela dina brunch foton på Instagram och Twitter med hashtag #cupsolobrunssi och #PauligFi och delta i Pauligs tävling. Tävlingen pågår från 28.4-15.5.2014  Deltagarna i tävlingen har chansen att vinna en härlig brunch för 10 pers. hemma och en Paulig Cupsolo Lattensia kapsel kaffemaskin. Det duger säkert åt de flesta!

 

sweetfoodomine

För några veckor sen övernattade min systers dotter Milla här hos oss, och då bad jag barnen att komma med i köket för att hjälpa till att göra en sen frukost åt oss alla. Söndagen startade fint genom att avnjuta bla. följande:

 

Engelska fyllda muffins,

med stekta ägg, bacon och gräddost eller färsk med hallonsylt.

Franska frukostmuffins

Havregröt

Pauligs Juhla Mokka

Jordgubbs Milkshake

Appelsin juice

 

Engelska fyllda muffins:

Ca.15 st. beroende på formen

 

125 ml mjölk

125 ml vatten

25 g jäst

30 g smält smör

½ tsk salt

7 ½ dl vetemjöl

Mannagryn

Smör

 

1. Värm mjölk och vatten till kroppstempererat. Tillsätt jästen och rör så att jästen smälter, tillsätt sedan salt och smör.

2. Tillsätt mjöl, lite i taget och knåda tills degen blir fast, och inte klibbar fast i fingrarna längre. Låt stå täckt under en duk och jäsa tills degen fördubblats.

3. Kavla ut degen till ca.1 cm tjock och använd t.ex ett dricksglas som form att skära ut delar ur degen med. Strö mannagryn på ett bakplåtspapper och ställ bitarna på det för att jäsa. Strö lite mannagryn över bitarna också. Låt jäsa täckt i ytterligare ca.20 minuter. Sätt på ugnen till 200-225°C. Ställ bakplåten i ugnen för att värmas.

4. Ta ut bakplåten ur ugnen och smörj in ordentligt med smör. Ställ de färdigt pösta bitarna på bakplåten och grädda på mittersta fals i ca.10 minuter.

5. Halvera muffinsen och sätt lite smör på. Sätt lite gräddost i botten, ett löst stekt ägg och bacon på. Man kan också servera muffinsen med färskost och sylt.

sweetfoodomine

sweetfoodomine

sweetfoodomine

Jordgubbs Milkshake:

4:6 portioner

5 dl frysta jordgubbar, lite tinade

2 ½ dl vispgrädde

2 dl mjölk

1 dl turkisk joghurt natural

½ dl socker

 

1.Sätt alla ingredienserna i en mixer och kör tills tjock, jämn och fin.

sweetfoodomine

sweetfoodomine

sweetfoodomine

Dubai Friday brunch:

 

Alltid då man talar om brunch så tänker jag först på Dubai.

 

Varför?

Vi har rest till Dubai i många år på semester och jag kan berätta att Dubais fredags brunch är någonting nämnvärt. Värt att nämnas är (fortfarande) Al Qasr Friday Brunch. Borden sviktar av alla godsaker och delikatesser och fina uppsättningar. Människorna är välklädda och den vackra omgivningen gör att allt är i sin ordning. Den varma vinden blåser in från havet och palmerna svajar och bladen prasslar. Abran åker förbi i jämn takt. Man omringas av den vackra trädgården och får titta på Burj al Arab medan man äter. Åt barnen har man för det mesta eget program innehållande nått slag av cirkus nummer och magi shower. Det skulle förmodligen ta dagar att gå igenom och smaka på alla godsaker som finns på borden. Olika kök är väl representerade där. t.ex Mexico-, Thai-, Spanien-, och Arabiska. Efterrätt borden är fulla av godsaker och snålheten tar nästan över hand när man kommer in. Stora chokladfall (som vattenfall) lockar barnen. Där kan man doppa färska ananas bitar, jordgubbar och olika karameller. Andra brunch ställen att rekommendera i Dubai är Atlantis the Palms Nobu, Saffron och SeaFire Steakhouse. Men utöver staden hittar man brunch ställen ett bättre än det andra, som absolut är värda att besöka om vägen leder till den del av världen någon gång.

 

sweetfoodomine

sweetfoodomine

Kartan är bra att ha då man ska navigera sig genom Al Qasrs brunch

sweetfoodomine.com

sweetfoodomine

sweetfoodomine

sweetfoodomine

sweetfoodomine

sweetfoodomine

blogirinki

I samarbete med Paulig

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close