cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Josen Meze

Kolmen toisilleen tuntemattoman ihmisen tiet kohtasivat erään lehtijutun myötä loppuvuonna 2012. Pitkän kuvauspäivän aikan he saivat idean tehdä tutkimusmatkan Lähi-idän rikkaimpaan makumaailmaan: Libanoniin.

Josen-Meze

Josen meze-Libanonin Herkut

Näin syntyi Josen meze – Libanonin herkut – kirja, jossa keittiöpäällikkö Joseph (Jose ) Youssef kuljettaa lukijat kiehtovaan kotimaahansa.
Mukana matkaavat toimittaja Katja Nykänen sekä valokuvaaja Robert Seger.

Kirja kiinnosti minua heti, sillä Lähi-idän maut on lähellä sydäntäni.
Kirjan upean värikkäät kuvat ja lämpimästi kirjoitetut tekstiosiot saavat sydämen pamppailemaan ja kaipaamaan lämpöön ja makujen maailmaan.

Valmistin kirjan ohjeiden mukaisesti rakastaamaani linssikeittoa. Se oli mahtava lisä linssikokoelmiini. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille Lähi-idästä kiinnostuneille ja sen makuja rakastaville.

Kirjan kuvaus

Josen Meze on rouhea ruokakirja läpi lumoavan Libanonin. Se kuljettaa Bekaan laakson vehreiltä viinipelloilta aina pohjoisen vuoristoon asti. Matkan varrella tutustumme maan monipuolisiin makuihin ja ruokakulttuuriin, joka on Lähi-idän vivahteikkain.

Matkanjohtajana toimii Top Chef -televisio-ohjelmasta tuttu keittiömestari Joseph Youssef, joka palaa juurilleen kotimaahansa. Josen perheen rakkaimmat reseptit on koottu näiden kansien väliin. Paistamme zataar-lettuja leiritulella aamuvarhaisella, pyydystämme mustekaloja tähtitaivaan alla sekä upotamme kätemme multaan sadonkorjuun aikaan.

Juhlan tullen pöydät notkuvat värikkäitä mezejä ja grilliherkkuja, joiden ohjeet löydät kirjastamme. Kurkistamme myös ravintoloiden keittiöihin ympäri maata sekä kuulemme huippukokkien herkullisimmat ruokatrendit. Boheemi Beirut sykkii elämää ja sen katuruokakulttuuri vie mennessään. Historiallisen Bybloksen kapeilla kujilla tulvivat tuhansien mausteiden tuoksut, Batrounissa polttelemme maan parhaat shishat sekä vierailemme trendikkäässä olutpanimossa.

Josen Meze, Readme 2016

Kirja saatu arvostelukappaleena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close