cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Mummon paistinperunat

Meillä keitetään useasti perunoita kerralla yli tarpeen. Ja ihan vain sen takia, että keitetyistä perunoista syntyy seuraavana päivänä aina jotain hyvää. Ja miksipä sitä aikaa ei käyttäisi hyödyksi, kun kerran keittää perunoita. Yksi suosikkitavoistani käyttää keitettyjä perunoita on paistaa niistä ihanan rapsakoita naposteltavia.

KEITETYISTÄ PERUNOISTA SYNTYY MYÖS MAUKAS PERUNAPIIRAKKA

Mummon paistinperunoiden salaisuus

Mummo oli oikea velho keittiössä ja taikoi jämäruoistakin usein vielä parempia herkkuja. Mummolla oli pieni salainen ase, jolla keitetyistä perunoista sai erityisen rapsakoita, kun niistä teki paistinperunoita. Hän nimittäin pyöräytti perunat korppujauhoissa.

 

 

Mummon paistinperunat

Mummu tiesi miten edellispäivän perunoista sai aikaiseksi hyvää vielä seuraavana päivänä. Korppujauhot tuovat paistetuille perunoille kivaa rapsakkuutta ja tuovat samalla makuakin. Paistinperunat ovat kelpo ruoka sellaisenaan tai lisukkeena. Paista kerralla vain se määrä, mikä mahtuu pannulle siten, etteivät perunat ole toistensa päällä. Paista perunat miedolla lämmöllä, jottei päällinen kärähdä. Älä kääntele perunoita turhaan. Anna perunoiden paistua rauhassa, noin 2–4 minuuttia/puoli.

Mummon paistinperunat

Mummu tiesi miten edellispäivän perunoista sai aikaiseksi hyvää vielä seuraavana päivänä. Korppujauhot tuovat paistetuille perunoille kivaa rapsakkuutta ja tuovat samalla makuakin. Paistinperunat ovat kelpo ruoka sellaisenaan tai lisukkeena.

Ainesosat

 • keitettyjä kuorittuja perunoita
 • korppujauhoja
 • suolaa maun mukaan

Paistamiseen

 • voita

Valmistus

 • Viipaloi perunat.
 • Pyörittele perunaviipaleet korppujauhoissa.
 • Sulata voi pannulla ja paista perunoille kauniin kullanruskea pinta.
 • Mausta perunat suolalla maun mukaan.

Vinkki!

Paista kerralla vain se määrä, mikä mahtuu pannulle siten, etteivät perunat ole toistensa päällä. Paista perunat miedolla lämmöllä, jottei päällinen kärähdä. Älä kääntele perunoita turhaan. Anna perunoiden paistua rauhassa, noin 2–4 minuuttia/puoli.

 

 

Resepti on ilmestynyt Isoäidin parhaat reseptit kirjassa. 

Isoäidin parhaat reseptit kirja

 

Isoäidin parhaat reseptit on mahtava reseptikokoelma, josta löytyy tarjoiluideoita niin arki- kuin juhlapöytään. Yli 200 reseptin joukossa on maistuvia liha-, kala- ja kasvisruokia, ihania jälkiruokia sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. Kirjassa on mukana myös rakastetuimmat jouluklassikkoreseptit, joiden avulla vietät taas ihania lapsuuden jouluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Join the Conversation

 1. Oi, nämä! Näyttää juuri sellaiselta, että päätyy meidän pöytään <3 Peruna, lovelovelove ja sun kirja isolove.

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Peggy <3
   Mä arvasin, että voisit pitää näistä! Mitäs me perunafanit 🙂

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close