cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Suuri Suomalainen Grillikirja

Meiltä ilmestyy pian, mieheni kanssa yhteinen ruokakirjaprojekti, Suuri Suomalainen Grillikirja.

Viime kesänä alkanut projekti on ollut hauska tehdä ja syödä.
Kirjaa varten on valmistettu uskomattoman herkullisia ruokia ja grilli olikin kuumana meillä myöhäiseen syksyyn ja alkutalveen.
Yhdessä tekeminen on ollut todella hauskaa ja palkitsevaa. Jopa perheen nuoret ovat olleet mukana taustajoukoissa ja valmistaneet hekin jotain kirjaa varten.
Grillaaminen onkin yhdistänyt meidän perhettä aina, sillä grillin äärellä voi olla joko minä, mieheni tai lapset. Meillä grillaavat kaikki.

Suuri Suomalainen grillikirja

Suuri-Suomalainen-Grillikirja-1

 

 

Parhaimmat muistot grillin ääreltä

Jo silloin kun lapset olivat vielä pieniä, kun pakkasimme koulun loputtua kimpsut ja kampsut ja ahtauduimme asuntovaunuun.
Meillä kun oli tapana lähteä pidempään kestäville työ/kesälomamatkoille kesällä ja silloin pakkasimme aina mukaan grillin.

Pieni pallogrilli mahtui aina mukaan ja jokainen tiesi, että illalla kun pääsimme perille, sinne minne auton nokka nyt sattui sillä kerralla viemään, olisi luvassa jotain hyvää.

Pitkän päivän jälkeen oli mahtavaa sytyttää grilli. Katsella kun tuli sytytti hiilet ja tuttu savu alkoi kiemurella kesäillan kauniissa hetkessä.

Minä hoidin lisukkeet pöytään, kun pojat pääsivät yhdessä isänsä kanssa grillauspuuhiin.

Yleensä ruoan jälkeen oli vuorossa myös jonkun makean herkun grillausta, joka monesti sattui jostain syystä olemaan vaahtokarkkeja.

Vatsat täynnä hyvää ruokaa, raikas ilma ja hitaasti hämärtyvä ilta grillin ympärillä oli ja on vieläkin yksi parhaista asioista mitä tiedän. Lasten juostessa leikkimään ruoan jälkeen, jäimme aina istumaan grillin viereen ja sen tuomaan lämpöön.

Noita muistoja niiltä kesiltä grillin ääreltä, joita meille on tullut monta, vaalin aina sydämessäni.

Nyt kun lapset ovat jo teini-iän kynnyksellä, on kuitenkin grillihetket ne hetket, kun heidätkin saa, jopa vapaaehtoisesti olemaan meidän kanssamme. On mahtavaa nähdä, kuinka niistä pienistä pellavapäisistä pojannaskaleista on tullut jo melkeinpä miehen mittaisia ja äitiään pidempiä nuoria, jotka niin taitavasti ja tutuin tavoin grillaavat itselleen ja meille melkeinpä mitä vain.

 

Grilli

 

Hamburger

 Suuri Suomalainen Grillikirja

Nauti kesästä ja sytytä grilli. Kylmä juoma lasissa ja hiljakseen tupruttava grilli on yksi elämän suuria nautintoja. Leppoisat kesäillat täyttyvät puheensorinasta ja naurusta, kun perhe ja ystävät ottavat osaa ruoanlaittoon. Grillaus on rentoa ruoanlaittoa parhaimmillaan, savulla ja tulella maustettuna.

Grillaus ei ole grillin koosta tai merkistä kiinni. Kaikki onnistuvat varmasti kirjan ohjeilla ja neuvoilla saamaan aikaiseksi fantastista syötävää.

Tee omat marinadisi ja kastikkeesi:
Kirjasta löydät mm. parhaat yleiskastikeet, valkoisen bbq-kastikkeen ja upeita kuivamausteseosreseptejä, joilla tuot makua grillattavalle.

Grillaa ja savusta makusi mukaan, milloin vain: Herkulliset ribsit, flank steakit, kasvikset,katkaravut ja kokonaiset maissikanat sihisevät grillissä. Unohtamatta tietenkään jälkiruokia.

Jopa tavallinen makkara saa uusia ulottuvuuksia, kun se saa pintaansa savunmakua ja upeat lisukkeet. Grillatun aterian täydentää hyvät ja kekseliäät lisukkeet, joille kirjasta on varattu oma osionsa.

 

Suuri Suomalainen Grillikirja löytyy myös Facebookista, jos tahdot seurata grillailujamme!

Pääset sinne TÄSTÄ!

Beer-can-chicken

 

Grillataan

Suuri Suomalainen grillikirja

 

Suuri Suomalainen Grillikirja kaupoissa helmikuussa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close