cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Ystävänpäivän näyttävä herkku on lumiananas

Saatte tänään tavallisuudesta poiketen nauttia vieraskynä-postauksesta. Vieraanamme on Kototeko-blogin Sanna. Hän on taitava käsillä tekijä ja kirjoittaja. Sanna inspiroi minua ihan valtavasti ja hänen innoittamanaan olen jopa harkinnut, että ostaisin itselleni vihdoin ja viimein ompelukoneen. Me vierailimme vuorostamme Sannan blogissa, loppuvuodesta. Voit lukea siitä lisää >tästä<

Kototeko-blogi on käsitöihin painottunut kotoilublogi, jossa on sulassa sovussa niin käsitöitä, DIY-sisustamista, kotikosmetiikkaa ja herkuttelua.
Näin ystävänpäivän alla olikin mukavaa saada Sanna vieraaksemme. Ystävänpäivää silmällä pitäen pääsemme tänään maistelemaan ihania lumiananaksia. Ihan jo sydän suli, kun katsoinkin näitä kuvia. Todella upean näköinen herkku.

Toivotamme Sannan lämpimästi tervetulleeksi ja kiitämme tästä ihanasta ohjeesta. Päästän tässä alla Sannan “ääneen”.

 

Vaikka ystävien muistaminen on tärkeää ihan vuoden jokaisena päivänä, on ystävänpäivä mitä parhain syy löytää täyteen ahdetuista kalenterista yhteistä aikaa: kutsua ystävä kylään tai järjestää omalle murulle pieni yhteinen herkkuhetki.

Ystävät ovat elämän aurinko ja ananas, jos mikä tuo mieleen auringon ja paahteisen lämmön. Marenkikuorrutus ja valkoinen jäätelösisus päivittävät trooppisen hedelmän skandinaaviseen talveen istuvaksi. – Lumiananas on näyttävä herkku, joka miksaa hauskasti kesän ja talven.

 

 

Tästä ananasherkusta on helppo tehdä myös erilaisia variaatioita täytteen ainesosia vaihtelemalla. Ohjeen lopussa on myös vinkit herkku-lumiananaksen Fitness-henkisen serkun kasaamiseen eli sokerittomaan versioon. Lumiananas syntyy vajaassa puolessa tunnissa. Isotöisin osio on ananaksen kovertaminen ontoksi, mutta sekin sujuu melko nopeasti, kun vain pääset alkuun.

Lumiananas

Valmistusaika: n. 20 min. Voit tehdä isotöisimmän osion eli ananaksen kovertamisen etukäteen, esimerkiksi muutamaa tuntia ennen tarjoilua. Valmis Lumiananas tarjoillaan saman tie.

Ainesosat

Ananas
2 rkl fariinisokeria
2 rkl voita/margariinia
Vaniljajäätelöä
1-2 kananmunaa
n. 1-2 rkl tomusokeria
Marjoja koristeluun
Mitä tahansa keksejä (esim. Digestive)

Ohje

1. Ananaksen kovertaminen: Leikkaa ensin ananaksen laki irti. Koverra sitten ananas niin tyhjäksi ananaslihasta, kun suinkin saat. Reunoille voi jättää jonkin verran ananasta, jottet vahingossa riko kuorta. Tähän irrottamiseen voi olla joku oikeaoppinen tapakin, mutta näin minä sen tein. Kovertaminen kannattaa tehdä isolla veitsellä ja lusikalla/haarukalla. Aloita leikkaamalla ananasliha irti reunoista. Vaikein irrotettava on kova keskiosa. Sen irrottaminen vaatii eniten työtä. Tämä vaihe on ulkopuolisen silmin melko väkivaltaisen näköinen, sillä ananas irtoaa parhaiten iskemällä veitsellä lihaa silpuksi. – Täydellistä puuhaa päiviin, jolloin on tarvetta purkaa ärtymystään johonkin…

2. Siirrä irrotettu ananasliha toiseen astiaan ja käy se läpi poimien seasta kaikki kovat keskiosat.

3. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

4. Marenki: Riko kananmunat ja erottele keltuaiset valkuaisista. Marenki tehdään siis valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita lopuksi joukkoon tomusokeri varovaisesti käännellen.

5. Täytteen valmistus: Hyödynnä noin puolet ananaksen sisältä kovertamastasi ananaslihasta. Ylijäävän osan voit syödä vaikka välipalana jogurtin seassa. Valuta ananaksesta ylimääräinen neste pois. Sulata voi/margariini ja fariinisokeri kattilassa tai pannulla. Sekoita ananasliha (puolet kovertamastasi) margariini-fariinisokeriseokseen. Pidä seosta hellalla muutamia minuutteja ja anna sen sitten seoksen jäähtyä.

6. Ananaksen täyttäminen: Laita koverretun ananaksen pohjalle jäähtynyt ananas-fariinisokeriseos. Paloittele seoksen päälle vaniljajäätelöä. Voit kevyesti painaa, jotta jäätelöä mahtuu enemmän. Murenna jäätelön päälle muutama keksi. Jäätelön päälle sitten lumihuipuksi kasa marenkia. Laita ananas uuniin ja anna marengin saada ihan pikkuisen väriä. Kaksi minuuttia on sopiva aika.

7. Ota ananas uunista. Koristele marjoilla ja tarjoile saman tien!

Sydänkäpysten versiona lumiananaksen voi syödä kahdella lusikalla suoraan ananaksesta. Ystävien kesken ananas jaetaan kahteen annoskippoon.

 

Terveellisempi variaatio:

Hyödynnä ananaksen luonnollinen makeus ja jätä pois fariinisokeri ja rasva sekä keksit. Voit myös halutessasi korvata jäätelön maitorahkalla. Tällöin ananas ja rahka kannattaa sekoittaa toisiinsa. Marengin voi myös halutessaan tehdä sokerittomana.

Ihanaa ystävänpäivää ja herkkuhetkiä!

Sanna / Kototeko

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

 1. Aivan ihana idea, ripaus kesää ja ripaus talvea <3

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   No eikö! Ja niin näyttäväkin vielä 🙂

 2. Ihana lumiananas ja mahtava idea toi toisten blogeissa vierailu! Hyvä te 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Eikö olekin, aivan ihana herkku:)
   Minustakin aivan ihana tapa esitellä omille lukijoille uusia tuttavuuksia.
   Ihanaa päivää, Jenny <3

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close