cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Kuka minä olen

Vastaan tässä alla muutamaan kysymykseen ja opitte tuntemaan minut hiukan paremmin. Jos ei siis jo ennestään tunneta niin tässä on hyvä alku sille, että tutustumme hiukan paremmin.

Kuka minä olen

Mistä blogisi nimi tulee?
Kun viisi vuotta sitten päätin, että alan kirjoittamaan blogia oli nimen keksimisessä hiukan työtä. Koska kirjoitin alussa blogia niin suomeksi, ruotsiksi että englanniksi, halusin että nimi olisi sopiva kaikilla kielillä.
Ja kuten arvaatte ja nimestä ehkä huomaattekin, on musiikki isossa osassa elämäämme. Siitä yhdestä biisin nimestä vääntyi sitten nimi Sweet Food O`Mine. Sillä siinä tiivistyy mielestäni blogimme ydin.

 

Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Olin ollut jo kauan aikaa innostunut ajatuksesta kirjoittaa blogia, mutta olin hyvin epävarma kuvieni laadusta ja oikeinkirjoituksesta. Olin jo silloin ahkera kokkaaja ja leipoja ja minulta kyseltiin monesti reseptejä. Ajattelin sitten eräänä loppusyksyn päivänä, että nyt tai ei koskaan.

 

Sari-Spåra-kuvaus

 

Mikä on parasta bloggaamisessa?
Bloggaamisen alku ei ollut helppoa, kaikkea muuta. Itse asiassa kolmen ensimmäisen vuoden ”työ” meni oikeastaan täysin hukkaan. Sivuni serveri oli siirretty tietämättäni Intiaan ja blogi ei toiminut ollenkaan. Kommentointi takkusi ja sivut eivät jaksaneet latautua. Mutta ehdottomasti parasta ja valopilkku pimeydessä olivat uskolliset lukijat. Heidän takiaan halusin jatkaa ja blogi sai kun saikin uuden elämän kaikkien vaikeuksien jälkeen.

Mikä taas haastavinta?
Niin kuin edellisessä kirjoitin, niin ehkä nuo itsestä riippumattomat syyt ovat olleet niitä haastavimpia asioita. Painiskelen välillä myös riittämättömyyden tunteen kanssa ja mietin, että ovatko kuvani puhuttelevia ja tekstit tarpeeksi luettavia. Mutta ne ovat tosiaan pieniä perunoita verrattuna noihin teknisiin ongelmiin. Lisäksi tässä kohtaa on mainittava, että yksi haastavimmista asioista minulle, on olla esillä kuvissa. Monesti varmasti blogi tuntuu kotoisammalta jos itse tekijä näkyy sivuilla. Minua ei yleensä saa kameran eteen jollei ole ihan pakko, sillä en ole yhtään fotogeeninen. Tätä postausta varten oli sitten otettava muutama kuva ja tässä laitan itseni nyt likoon, tuskan hiki otsalla.

Paljasta kolme suosikkiblogiasi! Mistä pidät niissä?
Tämä on vaikea, sillä suosikkiblogeja on niin monta enemmän kuin pelkästään kolme. Parista bloggaajasta on tullut minulle tässä vuosien aikana todella läheisiä ja jaan heille niin iloja ja murheitani. Heidän blogejaan seuraan siksi, että he ovat ystäviäni, mutta myös siksi että he ovat rautaisia ammattilaisia ja ovat saaneet tuotua blogeihin sen oman itsensä. Ja se on mielestäni se asia, miksi pidän jostain blogista. Kun niissä näkyy vahvasti tekijänsä.
Jos nyt listaan teille kolme blogia/sivustoa, niin
Peggyn Pienessä punaisessa keittiössä viehättää sama rempseys, iloisuus ja mutkattomuus kuin itse emännässäkin. Sivut ovat raikkaat, mutta kuitenkin niin kotoisat. Sinne tuntee olevansa aina tervetullut.
Hellapoliisi sivuston takana taas ”häärii” uskomaton tehopakkaus, Kati. Hellapoliisi sivustolta löytyy kaikki ja se mitä ei löydy, niin sitä ei tarvitse. Vitsi, vitsi. Kati on tehnyt omalla vahvalla tyylillään blogistaan sivuston ja paikan jonne on tervetulleet kaikki kokkaamisesta ja leivonnasta innostuneet ja apua etsivät.
Pullahiiren Leivontanurkasta vastaa Taru. Pullahiiren leivontanurkka oli ensimmäisiä leivonta-aiheisia blogeja joita aloin seuraamaan. Tarun kädenjälki on uskomattoman kaunista, eikä hän turhaa opetakaan muille osaamistaan. Täältä löydän aina jotain leivottavaa, vaikka tarkoitus oli ensin vain selailla ihania leivonnaisia.

Myös Annin Uunissa, Kaikki Äitini reseptit, Liemessä, Andalusian Auringossa, Saaranlautasella, Jotain maukasta ja Ku ite tekee blogeissa tulee vierailtua ahkerasti. Näissä blogeissa näkyy myös se intohimo tekemiseen.

Paljasta kolme Instagram-suosikkiasi! Mistä pidät niissä?
Tämäkin oli vaikea pähkinä purtavaksi. Olen todella huono tällaisissa asioissa. Tahtoisin nostaa esille joko kaikki tai sitten en yhtään. Instagram on muuten lempipaikkani ja seuraan siellä monta eri henkilöä, blogia ja sivustoa.
Instagramista löytyy uskomattomia taidetta hipovia kuvia ja ihan tavallisesta kotielämästä kertovia tilejä, joten mitään yksittäistä tiliä en osaa nyt nimetä.

 

Mikä on hauskin muistosi bloggaamiseen liittyen?
Ehkä hauskin muistoni taitaa liittyä blogiin sillä tavoin, että Readme kustantamo oli löytänyt blogini ja sieltä otettiin yhteyttä ja kysyttiin, josko tahtoisin kirjoittaa kirjan. Sillä tiellä ollaan edelleen. Ja unohtamatta tietysti kaikkia herkullisia ruokahetkiä joita on bloggaamisen myötä tullut vietettyä. Ne ovat joka kerta yhtä hauskoja.

 

 

Jos pitäisi valita yksi suosikki omista postauksistasi, mikä se olisi?
Suosikkipostaukseni on ehdottomasti hulluin postaukseni vuosien aikana, eli Kiekkokuume kasvaa. Jostain syystä ajattelin, että olisi kiva kuvata joku sarja Youtube kanavallemme ja siitä syntyi Ensitreffit sarja.
Tämä on sen takia suosikkipostaukseni, koska olen todella huono olemaan kuvattavana, mutta menin siitä huolimatta epämukavuusalueeni rajoille niin että paukkui. Eli vaikka kyse ei ole ruokapostauksesta, niin tässä koettelin rajojani ja en “hyytynyt”.

Ensitreffeillä
Ensitreffeillä sarjan toinen osa

Vinkkini aloittavalle bloggaajalle:
Tärkeintä on, että pidät itse siitä mitä teet, se välittyy lukijoille. Jos jokin tekninen asia saa epäröimään, oli se sitten blogin tekniset ongelmat, kuvaaminen, kirjoittaminen, yhteistyöt tai muu, niin aina löytyy auttava käsi, vaikkapa muista bloggaajista. Ota vain rohkeasti yhteyttä.

Mitä arvostat muissa ihmisissä?
Empaattisuutta, käytöstapoja ja aitoutta.

Mikä on elämäsi paras päätös?
Paras päätökseni taitaa olla se, että päätin aikoinaan sellaisen asian, että onnellisuuteni ei riipu muista ihmisistä.

Outo tapa, josta moni ei tiedä:
Näitä tapoja taitaa olla muutama ja mietinkin hetken ennen kuin päädyin tarpeeksi kesyyn vastaukseen. Yksi oudoista tavoistani on se, että siivoan talon joka aamu ennen aamupalaa. Ei haittaa vaikka ennen lähdin seitsemältä aamulla töihin, talo oli siivottu sitä ennen. Vain hyvin kipeänä ja korkeassa kuumeessa maltan olla siivoamatta. Koska siistiin kotiin on kiva tulla, eikö?

Asia, josta pidän itsessäni:
Olen empaattinen.

Jatka lausetta:

Nolottaa myöntää, mutta…
olen hiukan jämähtänyt tuttuihin kuvioihin.

Vapaa-ajallani…
teen nykyään töitä. Eli vapaa-ajan ja työn rajat ovat hiukan hämärtyneet.

Haluaisin oppia…
lisää itsestäni ja tavoistani toimia.

Kun kukaan ei näe…
kaivelen varmaankin nenääni.
10 vuoden kuluttua…
toivon, että elämme onnellista elämää. Olen siihen mennessä ehkä myös kirjoittanut yhden ”oikean” kirjan.

 

 

 

 

Nähdään taas pian, reseptien merkeissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

 1. Voi miten kiva lukea sinusta 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos tästä Viivi <3 Kiva ettei kaikki pelästyneet 🙂

 2. Kiitos Sari❤️
  Love U😘

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Samoin 🙂 Olen niin iloinen, että kohdattiin ja sain sut elämääni <3

 3. Raikas ja aito postaus! Kiva lukea vähän enemmän kuka siellä keittiössä häärii . Ja rohkeasti vaan kuviin, sua katselee mielellään 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Jenni <3

 4. Ihana Sweet Food O’mine <3

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Maiju <3

 5. Kiva postaus Sari💗Tuo omakuvien laittaminen on itsellenikin vaikeaa kun olen lihonut ja näytän mielestäni kamalalta joka kuvassa,mutta sun omakuvathan täsdä.on hyviä❤

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Jael <3 Monesti sitä näkee itse vain ne virheet itsessään mitä muut eivät edes pakosta huomaa.
   Sama se on täälläkin, "epävarmuus" omasta ulkonäöstä kiusaa, mutta mulla on enimmäkseen vain joku kaamea kamerakammo josta en oikein pääse yli 🙂

 6. Ihana, aito ja niin helposti lähestyttävä persoona olet ja bloggaaja juurikin omalla alallasi. Minulta tuo ensitreffit on jäänyt sivuun, täytyy ehdottomasti käydä ensi tilassa tutustumassa. Ihanaista kevään jatkoa ja tulevaa kesää. Ja suurkiitos, kun olet mun vaatimattoman blogini ottanut mukaan postaukseesi. Kaikkea hyvää!

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Sari <3 Haha, ehkä vain hyvä, että oli jäänyt katsomatta 😉
   Hah, vaatimaton- ei todellakaan. Ihastuin sinun ruokiin ( ja upeisiin kuviin )ja blogiin täyttä päätä.
   Ihanaa kesän odotusta <3

 7. Ihana Sari 🙂 Kiitos maininnasta! Ihan turhaan pelkäät olla kuvattavana. Kaikki postauksen kuvat ovat loistavia ja minusta olet oikein kuvauksellinen <3 Lisää näitä. Ps. Instafeedisi live videoita on kiva seurata! Jatka samaan malliin 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Anni, hauska kuulla <3 Mä jähmetyn kameran edessä, oli kuvaaja tuttu tai tuntematon. Unohdan hengittää, jännityn.. ( happi loppuu..pierettää 🙂 )

 8. Siivottu koti… Sari, se on meillä niin harvinaista, että näen varmaan ens yönä unta, että herään aamu 5 siivoamaan. Kuinka hertsileijaa sä teet sen?

  Oon niin järkyttyny tästä sivuraiteesta, että meinaan aivan unohtaa sanoa, että oot ihanin tehopakkaus! Kaiken mitä teet, teet hienosti. Ja onnea kirjailijan uralle!

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Haha 🙂 Se on niin jo niissä rutiineissa, että ei sitä siivoamista enää huomaakaan. Kiitos Nanna, olet mahtava esikuva <3

 9. Ihana, aito postaus ❤️

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos Mari <3

 10. Ihana Sari 💕 On ollut todella kiva tutustua. Olemme saaneet parantaa maailmaa yhdessä useat kerrat.

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Ihana Taru <3 Olen iloinen, että ollaan tutustuttu. Monta kertaa ollaan saatu se tehdä 🙂

 11. Aivan ihana kirjoitus ja sinä Sari, olet kultaa <3 On upea tuntea sinut ihmisenä ja bloggaajana, sydämet ei edes riitä tähän kommenttilaatikkoon.

  Ensitreffit oli huippu, jäin odottamaan jo häähulinoita tubesta 😀 Olet niin kaunis ja aito, että suorastaan vaadimme enemmän sinua kuviin 😉

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos samoin Peggy <3 Olen iloinen, että meidän tiet ovat kohdanneet.

 12. Kiitos <3 Ihan mahtava tuo sun elämäsi paras päätös. Se kantaa pitkälle! Olen samoilla linjoilla 🙂 Ps. Sun just pitäisi olla enemmän esillä omissa kuvissasi. En havaitse mitään epäfotogeenisyyttä.

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos <3

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close