cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Jamie Oliver – 5 aineksen ateriat – Nopeita ja helppoja

Katselin pari viikkoa sitten Graham Norton Showta, jossa vierailevena tähtenä oli mm. Jamie Oliver.

Poimin siitä siinä samalla, mainion Christmas Negronin reseptin ja kuulin, että mieheltä on ilmestynyt uusi keittokirja. Eikä mikä tahansa keittokirja, vaan viiden ainesosan yhdistelmistä koostuvia reseptejä sisältävä opus.
Rakastan yksinkertaisia ohjeita ja mietin, että jos ainesosia ei ole viittä enempää, ei reseptitkään voi olla kovin vaikeasti toteutettavia.
Kirjan lähempi tarkastelu tosin paljasti, että ainesosia oli kyllä enemmän mitä ainesosaluettelot ensivilkaisulla paljastivat. Muun muassa punaviinietikka, oliiviöljy, merisuola ja mustapippuri ovat sellaisia aineksia, joita voit tarvita kirjan reseptien valmistukseen.

Kirja tarjoilee monipuolisesti ohjeita niin kasvisten, riisin ja nuudeleiden, naudan-, porsaan- ja lampaanlihan kokkailuun. Lisäksi lopusta löytyy myös makeiden herkkujen bonusluku.

Kirjan reseptit olivat helposti lähestyttäviä ja osaan kuvitella, että tämä kirja ei jää meillä yhden reseptin hitiksi vaan uskon ammantavani tästä inspiraatiota arjen nopeisiin kokkailuihin.
Myös kirjan yksinkertaiset ja yhtenäiset ruokakuvat miellyttivät silmää ja jatkoivatkin oikeastaan samaa linjaa kuin reseptitkin. Mutkatonta ja helppoa.

Valitsin ensimmäiseksi reseptiksi, kirjan sivulta 298 löytyvän Buddys Flapjack kaurapalat. Poimi resepti >tästä<
Kertakaikkiaan herkulliset kaurapalat valmistuivat näppärästi monitoimikoneessa. Ihania naposteltavia vaikka iltapäivän pieneksi energiaboostiksi.

Jamie Oliver – 5 aineksen ateriat – Nopeita ja helppoja
Kirjan kuvaus

Jamien viiden aineksen ruokaa • helppoa ruoan-laittoa • vaivatonta ruokaa kiireisille

Haluaisitko loihtia viidestä yksinkertaisesta aineksesta pienellä vaivalla herkullista ja ravinteikasta ruokaa? Arkisesta ruoanlaitosta tehdään nyt superhelppoa. Nämä viiden aineksen reseptit täyttävät varmasti niin vannoutuneen Jamie-fanin kuin aloittelevankin kotikokin toiveet.

Tämä kirja esittelee stressittömiä ja edullisia jättihittejä, jotka syntyvät vain viiden ruoka-aineen näppäristä yhdistelmistä. Resepteissä keskitytään laatuun määrän sijasta – kun näet hieman vaivaa keittiössä, saat palkaksi valtavasti lyömätöntä makua ja upeita rakenteita.

Jamie on johdattanut meidät superruokamatkalle ja aseistanut meidät tiedolla, jotta monipuolisten annosten kokoaminen onnistuu varmasti. Nyt hän jakaa kanssamme yli 130 jännittävää resepti-ideaa ja yhdistelmää, joiden avulla inspiroidut, voimaannut ja otat keittiön haltuun!

Luvut jaetaan sankariainesten mukaan kutakuinkin näin: Kana, Nauta, Possu, Lammas, Kala, Munat, Kasvikset, Salaatit, Pasta, Riisi & nuudelit, Makeat ruo-at. Joistakin luvuista tulee toisia kattavampia lukijoiden toiveiden mukaisesti. Jamie hyödyntää tavallisia ruoka-kaapin aineksia, jotka nekin sisältävät vain viisi pääainesta (oliiviöljy, ekstra-neitsytoliiviöljy, punaviinietikka, merisuola, mustapippuri).

Monista kirjan resepteistä syntyy kaksi annosta, mutta määriä on helppo säätää suuremmaksi tai pienemmäksi omien tarpeiden mukaisesti. Aineksia on saatavilla supermarketeista, joten reseptejä on superhelppo lähestyä. Jokaiselta reseptiaukeamalta löytyy selkeä kuvitettu ainesopas, annoskoko, valmistusaika, yksinkertaisimmat työvaiheet, ravintotiedot sekä tietysti myös viehättävä annosvalokuva. Rohkean graafinen ilme tekee teoksesta helppolukuisen ja takaa, että se kuulu joka kodin rakastettuun kalustoon.

Tarjolla on mutkatonta ravintotietoa Jamien super-ruokafilosofian hengessä, eli lukijat saavat varmasti kaikki tarvittavat eväät herkkuruoan kokkaamiseen kotona viikon jokaisena päivänä. Tämä on ihanteellinen kirja kiireisille ihmisille sekä niille lukijoille, jotka haluavat oppia kokoamaan täydellisiä ruoka-annoksia.

Jamie Oliver – 5 aineksen ateriat
Readme.fi
2017

Kirja saatu arvostelukappaleena

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close