cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Hampaita kiristellen botox-hoitoon?

Tämä alkaa olla jo tuttua, että herään aamuiseen päänsärkyyn.
Korviakin kivistää ja niska on jumissa. Korvissa tuntuu jonkunlaista paineen tunnetta ja humahtelua.
Olen taas narskutellut.

Hampaita kiristellen botox-hoitoon?

Olen narskutellut niin kauan kuin muistan. Purentakiskot sain jo yli 10 vuotta sitten.
Viime kuukausina narskuttelu on kuitenkin vain pahentunut, joten hammaslääkäri suositteli, että tekisimme entistä paksummat kiskot.
Olen nyt käyttänyt näitä uusia kiskoja melkein kaksi kuukautta, mutta samat vaivat vaivaavat edelleen, hammaskiskoista ja kasvolihasten jumpasta huolimatta.

Olin ennen hammaslääkärikäyntiä kääntynyt Tohtori Googlen puoleen ja löytänyt aikalailla infoa botox-hoidosta, bruksismin hoitoon. Bruksismi siis tarkoittaa hampaiden narskutusta.
Luin myönteisiä juttuja siitä kuinka botox-hoito on auttanut monia bruksismista kärsiviä. Kyselinpä ystäviltä ja tuttaviltakin asiasta ja ilmeisen yleistähän tuo hoito näytti olevan.

Ajattelin siis, että en menetä mitään, jos kokeilen hoitoa. Koska asumme pienellä paikkakunnalla, niin täältä on turha luulla löytävänsä ketään joka tekisi sellaista hoitoa.
Laajensin siis hoitopaikkojen hakua suosiolla lähimpiin suurkaupunkeihin.
Siitä alkoikin varsinainen puhelinrumba. Jopa naapurikaupungissa, joka sekin on melko pieni paikkakunta, tehtiin kyllä botox-hoitoja, mutta pelkästään esteettiseen tarkoitukseen.
Nyt se ei kyllä ollut tarkoituksena. Nyt tahdoin vain lamaannuttaa purentalihaksiani.
Olin puhunut aiemmin hoidosta naprapaattini kanssa. Vaikka naprapaattini naureskellen sanoikin, että aiot sitten hommata Tiku ja Taku posket, niin täytyy sanoa, että mielummin sellaiset kuin jykevät Ridge Forresterin leuat.
Jollaiset näistä leukaperistä pikkuhiljaa alkaa muodostua. Sen verran kovaa rääkkiä ne saavat öisin.

Mutta, siis niihin puheluihin.
Kun olin soitellut lähikaupunkien hammas- ja lääkäriklinikat sekä kauneushoitolat läpi ja saanut vastaukseksi eioota, päätin sitten varata ajan Helsingistä.
Kun olin varannut ajan, sain ensimmäisen puhelun ja pian sen perään toisen. Kahdessa lähikaupungin kauneushoitolassa olisi mahdollisuus saadakin bruksismiin hoitoa.
Sen perään menin vielä hammasääkärille. Hän oli ottanut selvää asioista ja hän voisi kirjoitta lähetteen lähimpään keskussairaalaan, missä he sitten suorittavat botuliinihoidon.
Joten peruin Helsingin ajan. Sen jälkeen asia taas kuoli hetkeksi aikaa, kunnes tänään tosiaan heräsin tähän inhaan pää- ja leukaperien särkyyn. Se muistutti asiasta, että nyt pitäisi asialle tehdä jotain.
Vielä en siis ole käynyt ”täyttämässä poskiani”, mutta nyt on asia ajankohtaisempi kuin koskaan.

Oletko sinä käynyt botox-hoidossa bruksismin vuoksi ja auttoiko se?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close