cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Ennen oli kaikki paremmin

Kyllä ennen oli kaikki paremmin, kun ei ollut vaihtoehtoja pilvin pimein. Oli tyydyttävä siihen mitä oli, eli siihen peruskauraan.

Kaikki alkoi siitä, kun ajattelin ostaa uudet peitot ja tyynyt. Olin jo viime jouluna ostanut uudet peitot ja tyynyt ja nyt ne olivat näin puolessatoista vuodessa parhaat päivänsä jo nähneet. Mielessä kyllä kävi, että kyllä ennen peitotkin kesti.
Koska en halunnut laittaa hirveitä summia rahaa peittoihin ja tyynyihin tällä kertaa, aloitin etsimisen. Tässä välissä on sanottava, että vuosien aikana on tullut kokeiltua jos jonkinmoista tyynyä. On ollut jämäkkää ja pehmeää ja jotain sieltä välistä. On ollut halpoja on ollut kalliita. Matalia, korkeita ja siitä välistä. On ollut allergia-tyynyjä, ergonomisia tyynyjä, viilentäviä tyynyjä ja viimeisenä anti stress tyyny ja peitto joihin päädyin pitkällisten tutkiskelujen jälkeen, jonka kankaaseen kudotun hiilikuidun sanotaan vapauttavan kehon staattista sähköä. Tyynystä sanottua: säilyy pitkään kuohkeana ja kimmoisana Blowfill -täytteen ansiosta. Ja kuulostihan nuo mainospuheet aika ihanilta tällaiselle stressikimpulle joka narskuttelee yöllä hampaitaan siihen malliin, että jos nämä leegot näkevät minun nelikymppiseni, saan olla iloinen. ANTI STRESS, mikä ihana sana.

Kissan paskat, mietin tänä aamuna kun heräsin mieli kaikkea muuta kuin anti stressinä. Pinna oli kireällä, niska oli kipeänä ja silmät kuivuneet päähän. Perkeleet pyörivät mielessä, kun konkkasin hitain askelin aamupissalle.
Peitto oli kuin sähköinen painava kupu päällä eikä tuonut ollenkaan sitä peiton kaltaista turvallisuuden tunnetta. Lakanakin oli kuin irtaantunut tehtävästään ja eli omaa elämäänsä peiton ympärillä. Koko yön heräilin tämän tästä inhaan tunteeseen. Kuumakin siellä sähkökentässä oli nukkua ja se pieni v*tutuksen tunne oli jopa yöllä päällä, aina herätessäni.
Tosin jos luulin peiton olleen huono, niin ei se kyllä vetänyt vertoja tyynyyn. Anti stress tyyny my ass. Blowfill täyte- blow me. Kimmoisa ja kuohkea joo, jos se tarkoittaa periksiantamatonta ja niskalihaksia lamauttavaa.

Tiedän, että huonosti nukuttu yö voi vaikuttaa tähän arviooni näistä anti stress tuotteista, mutta ei, ne eivät olleet minulle tehtyjä. Mistä pääsemmekin itse jutun otsikkoon.
Kun olin kammennut itseni pöntöltä ja katselin vessan peilistä järkyttävän kulunutta olomuotoani, kaikkea muuta kuin levännyttä naamaa, ajattelin sitä miten kaikki oli ennen paremmin.
Kun ei ollut valinnanvaraa eikä siten mahdollisuutta edes luulla, että asiat voisivat olla toisin. Oli vain tyydyttävä siihen miten asiat olivat. Ei ollut suuria lupaavia erikoistyynyjä ja peittoja. Tosin “silloin” ei ollut vielä toistuvia niska-ja selkäjumeja ja niistä johtuvaa paremman levon metsästystä. Ja nyt kun oikein mietin, niin ei minulla ole ikävä sitä “vanhojen hyvien aikojen peittoanikaan.” Se vasta oli lyijystä tehty ja sen alta ei kammettukaan itseään ylös ilman hyvän kokoista habaa, sen verran se peitto painoi. Taisi tainnuttaa uneenkin sen takia niin hyvin.

Joten oliko kaikki sittenkään paremmin ennen. Tuskin. Ei tähän loppuun nyt olekaan mitään hienoa lopetusta taikka mitään järkevää elämän viisautta, muuta kuin se, että perkele kun väsyttää.

via GIPHY

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

 1. Osaan niin samaistua… oon etsinyt “SITÄ OIKEAA” tyynyä varmaan pari vuotta kohta 😀 ja kaikki joko kovia kuin tiilten päällä nukkuisi, tai sitten lörppöjä 😀 Ihanaa juhannusta teille! <3

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Meitä on monta samassa ( veneessä ) sängyssä 🙂 Tyynyn metsästys jatkukoon..
   Ihanaa juhannusta teillekin <3

 2. Oi kiitos Sari aamun parhaista nauruista! Sinua ei varmasti naurattanut ja I feel you! Olen tässä etsinyt sopivaa tyynyä ja tovin ja päädyn aina outoon kahden tyynyt ratkaisuun, jossa toinen tyyny on aamulla puoliksi hautautunut ruhoni alle ja toinen tyyny löytyy lattialta… Minä puolestani en ole koskaan nukkunut niin hyvin kuin mökillä sellaisen vanhan painavan täkin alla. Tosin nyt kaikkine sisäilma-altistuksien ja allergioiden myötä saattaisin ehkä tukehtua pölyyn! Vaikeeta on, niin vaikeeta!

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Haha 🙂 Hauska, jos joku voi tämän myötä olla hymy huulilla jo aamulla 🙂
   Ei naurattunut pahemmin, ei. Minullakin on näitä tyynyjä välillä kolmekin kappaletta. Ja ilmeisen monella muullakin, kun olen tämän myötä saanut viestejä. Tyynyjä vaihdellaan yöllä, herätään niskat jumissa jne. Kiva, kun on vertaistukea 🙂

 3. I feel you! Mä vannon Tempur tuotteiden nimeen. Kalliita, mutta hintansa väärtejä. Otan nykyisin aina oman tyynyn matkoillekin mukaan. En vaan osaa enää nukkua ilman.

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Mahtavaa, että olet löytänyt “sun tyynysi”! Mulla siis edelleen etsinnässä 🙂

 4. Voin kertoa, että näin lähestyvän keski-ivän tuomalla perspektiivillä (ja kärsimättömyydellä) mikään ei todellakaan tunnu muuttuvan paremmaksi 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Haha, näin vähän pelkäsinkin 🙂

 5. voi sinuu reppanaa, ymmärrän kyllä hyvin, että päähän ottaa huonosti nukuttu yö ja jos sieltä ylös kömpiessä heti alkaa kivistää ja särkeä , ei päivästä todellaan tule hyvä. Minä noista peitoista tiedä mitään, mutta tyyny pitää olla hyvä, muuten päätä särkee, niska ja selkä jumissa. Jyskistä löysin hyvän tyynyn mihin pään laskea ja hyvä puoli on myös siinä, että sen voi pestä (miehen tyyny vähintään 2 kk välein pyykissä) eikä menetä muotoaan tai ne sisälmykset karkaan mihinkään. Toivottavasti sinäkin saat paremmat uudet ja levollisia unia sulle toivottelen sekä tietty hauskaa juhannusta <3

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Haha 🙂 Tyyny on kyllä kaiken A ja O ja tarpeeksi jämäkkä sänky. No se on kyllä plussaa, että ne tyynyt voi pestä. Monestikun tulee koneesta sellainen muotopuoli pallero 🙂
   Kiitos, Sari, samoin sinne oikein antoisaa juhannusta!

 6. Hahah, kylläpä piristit päivääni! 😀 Naureskelin täällä ääneen tälle kirjoitukselle niin, että meinasin saada kahvit väärään kurkkuun ja mieskin varmaan ihmetteli että mille repeilen. (Voi olla, että olen vielä vähän kuumeessa..) Varsinkin tuo anti stress kuulostaa jo vähän liiankin hyvältä ollakseen totta! 😂

  Ikävää, että nukuit huonosti! Me vaihdoimme muutama kuukausi sitten sängyn (nyt on älyvaahtoa!) ja siinä samalla peitot ja tyynyt ihan samoista syistä, ne olivat tulleet ennätysajassa tiensä päähän ja joka aamu herätessä olo oli kuin jyrän alle jääneellä. Tosin juuri nyt ei niistäkään ole ollut kauheasti iloa, kun ollaan oltu helteellä flunssassa ja kuumeessa, siinä ei edes hengittävinkään peitto toimi! Sain mennä suihkuun heti herättyäni, mikäli nyt edes nukuin sinä yönä.

  Tässä kirjoituksessa on kyllä hyvä pointti! Olen ihan samoilla linjoilla, valinnanvaraa tosiaan on nykyään liikaa! En sano että ennen oli kaikki paremmin sillä en minäkään haikaile pahemmin menneitä aikoja, mutta välillä tuntuu että tämä kulutushysteria vaan kasvaa kasvamistaan. Mikään ei tunnu enää kestävän ja ekologisuudesta on turha puhua samassa lauseessa.

  Toivottavasti Se Oikea löytyy! Tsemppiä metsästykseen. Meillä taisi mennä useampi tunti… Tai päivä…

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Hei Heidi! Miten osasin arvata, että en ole yksin tämän asian kanssa 🙂
   Tuo jyrän alle jäänyt olo kuulostaa tutulta. On meinaan tuttu tunne. Me ostettiin uusi sänky 4 vuotta sitten. Sijauspatja tuli tiensä päähän ja se oli yksinkertaisesti näiden neljän vuoden aikana maattu kasaan ( ja voi sen vaihtohalua edesauttaa myös meidän nuorimmaisen vauvavuodet ja muutamat pisut ja oksennukset ). Kun aloimme etsimään sänkyyn kuuluuvaa sijauspatjaa, niin hinta oli yli 1000€. ( Eikö sillä hinnalla pitäisi jo saada melkein kokonaan uusi sänky ) Tilasin sitten Trademaxista vähän edullisemman sijauspatjan, jonka piti olla jämäkkä. Nyt on mennyt muutama kuukausi ja se on jo kaput. En oikeasti ymmärrä (vaikka makoilisimme koko päivät sängyssä ) että miten ihmeessä nykyään kaikki on niin heppoisia. Jotenkin tuntuu, että suunnittelussa käytetään uskomattoman paljon aikaa siihen, että tuotteista saadaan mahdollisimman vähän kestäviä. Ekologisuus on päivän sana, mutta sitä on vaikea elää todeksi.
   Paranemisia sinne, inhottavaa olla kesällä kuumeessa ja räkätaudissa <3

   1. Olipas hauska kirjoitus, hymyilyttää varmasti koko päivän ja kerron kavereille jotta nekin saa nauraa. Itse olen Tempur tyyny, petari, patja, sänky ym Tempur -tuotteiden myyjä Vantaan Tikkurilan Tempur Sleep Centerissä ja siksi aihe on lähellä sydäntä. Ja mulla on rauha sekä hyvä omatunto tässä asiassa kun meidän asiakkaat on tutkitusti tyytyväisimmät ostoksiinsa. Ovathan nämä arvokkaampia kuin jyskit, askot ja ikeat, mutta laatuero ja hyöty on samoin ihan omaa luokkaansa. Toisaalta markkinoilla on paljon kalliimpiakin, mutta niillä ei ole “tutkitusti tyytyväisimmät käyttäjät”, ne vaan on paljon kalliimpia brändejä, tehty kalliimmiksi ilman että kallis hinta näkyisi tyytyväisyyden määrässä. Hinta saa olla arvokas silloin jos tuote lunastaa lupaukset.

    1. Sweet Food O´Mine Author says:

     Hei Arto!
     Hauska kuulla 🙂
     Vaikka juttu on vedetty enemmän vitsin puolelle, on tosiasia se, että suhtaudun hyviin yöuniin vakavasti.
     Minun on tässä kohtaa mainittava myös se, että en kritisoi tällä postauksella, jutussa olevan tyyny ja peitesarja valmistajaa, muuta kuin näitä anti stress tuotteita. Mieheltäni löytyy heidän valmistamansa Form tyyny ja hän on erittäin tyytyväinen siihen.
     Tempurin tuotteet ovat myös tuttuja vuosien varrelta, tarkemmin sanoen muotoillut tyynyt.
     Meillä on kohta aika vaihtaa sänky ja aion ehdottomasti tutustua paremmin teidän tuotteisiinne silloin.
     Olet oikeassa. Olettamus, että hinta takaa hyvän tuotteen, ei todellakaan pidä paikkaansa. En tahdo maksaa nimestä, tahdon maksaa tuotteesta. Hinta saa kyllä olla arvokkaampi, kunhan tuote lunastaa lupaukset.

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close