cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Dole Whip ananas Margarita

Tänään vietetään  Cinco de mayoa. Cinco de Mayo  on osissa Meksikoa ja Yhdysvalloissa 5. toukokuuta vietettävä juhlapäivä, joka juontaa juurensa juhlapäivänä vuonna 1862 käytyyn Pueblan taisteluun ranskalaisia vastaan. Alun perin juhlapäivää vietettiin Pueblan osavaltion seudulla, mutta ei niinkään muualla Meksikossa. 1900-luvun jälkipuoliskolla siitä tuli kuitenkin erityisen suosittu Yhdysvaltojen meksikolaistaustaisen väestönosan keskuudessa.

Margarita yhdistetään usein Cinco de Mayon viettoon, eikä syyttä. Herkullinen ja helposti valmistettava drinkki hurmaa.

Me vietämme Cinco de Mayoa yhdessä Dr. Sugarin kanssa. Kurkkaa heidän sivuiltaan ihana, Cinco de Mayoon sopiva, Margaritakeksien resepti.

 

 

Tequila ja margarita

Tequila

Agave-kasvista valmistettu tequila on väkevä alkoholijuoma, joka nauttii suurta suosiota ympäri maailmaa. Kaikki tequila valmistetaan Meksikossa, ja sen tuotanto on erittäin valvottua ja tiukasti rajoitettua. Esimerkiksi alkoholia voi kutsua tequilaksi vain, jos valmistusvaiheessa on käytetty minimissään 51 % agaven sokeria. Aito, laadukas tequila on tehty sataprosenttisesti siniagavesta. Jos raaka-aineena on käytetty lisäksi muita kasveja, kyseessä on mixto-tequila. Tunnettuja valmistajia ovat esimeriksi Sierra Tequila, jonka pulloja koristaa ikoninen hattu. Muita esimerkkejä ovat esimerkiksi Jose Cuervos ja Sauza Tequila.

Tequila jaetaan laatuluokkiin silver, blanco, reposado, añejo ja extra añejo sen mukaan, kuinka kauan niitä kypsytetään. Kirkkaat silver-laadut ovat mixto-tequilaa, joita ei kypsytetä ollenkaan. Blanco on myös kirkasta ja pullotetaan heti tislaamisen jälkeen, mutta se on 100 % agavea. Reposado-tyylistä tequilaa kypsytetään tammitynnyrissä kahdesta kuukaudesta vuoteen. Se on väriltään kullankeltainen ja maultaan vivahteikkaampi kuin blanco. Saatat erottaa vaniljaisia ja karamellisia aromeja. Añejo-tequilan kypsytysaika on 12–36 kuukautta ja extra añejon vähintään 36 kuukautta. Pidemmän kypsytysajan ansiosta näiden tequilalaatujen väri on tummempi, ja makumaailma on paljon intensiivisempi. Voit havaita esimerkiksi suklaan ja paahdetun kahvin aromeja.

Tequila on monille tuttu baari-iltojen pahamaineisena shottina, mutta se sopii mainiosti myös sellaisenaan ja ruoan kanssa nautittavaksi sekä tietenkin erilaisiin cocktaileihin. Klassisia tequilapohjaisia drinkkejä ovat esimerkiksi Tequila Sunrise ja erilaiset Margaritat. Meksikossa tequila on tapana nauttia korkeasta ja kapeasta shottilasista hitaasti siemaillen, jolloin voi erottaa erilaiset makuvivahteet.

Margarita

Margaritasta on vuosien saatossa syntynyt lukuisia versioita: jäillä tarjoiltava Tommy’s Margarita, jossa käytetään triple secin sijasta agavesiirappia sekä erilaisia Frozen Margaritoja, jotka ravistuksen sijaan valmistetaan tehosekoittimessa jäämurskan avulla.

Jaan teille tänään kahden erilaisen Margaritan reseptin, klassisen margaritan ja Dole whip ananas margaritan.

 

 

Melkein kuin jälkiruoka. Ananaspalat pakastetaan ja surautetaan sen jälkeen kermaisen pehmeäksi seokseksi tehosekoittimessa.

Dole whip ananas Margarita

2:lle

 • 280 g ananaspaloja pakastettuina/kohmeisina
 • 12 cl kookoskermaa
 • 12 cl tequilaa
 • 6 cl tuorepuristettua limemehua
 • 2 rkl sokeria

Tajínreunus

 • Tajín – tai chilijauhetta
 • limetin lohko

 

 • Tee lasiin Tajín reunus.
 • Lisää tehosekoittimeen kohmeiset ananaspalat, tequila, kookoskerma, limetin mehu ja sokeri. Aja tasaiseksi ja sileäksi.
 • Kaada seos varoen laseihin.
 • Vinkki! Täytä pursotuspussi seoksella ja pursota seos laseihin, tämä on siistimpi tapa, etkä soke Tajín reunusta.
 • Koristele halutessasi limetillä.

 

 

 

 

 

Margarita tarjotaan klassisesti suolareunaisesta lasista limetin lohkon kanssa.

Klassinen Margarita

 • 5 cl tequilaa
 • 2,5 cl triple sec -likööriä
 • 2 1/2 cl tuorepuristettua limemehua
 • jäitä

Suolareunus

 • n. 1 dl suolaa
 • limetin lohko
 1. Tee lasiin (coupe tai on the rocks) suolareunus
 2. Mittaa cocktailravistimeen tequila, triple sec -likööri sekä tuorepuristettua limemehua.
 3. Sekoita lusikalla ja maista- Huom! Lisää tässä vaiheessa pieni määrä sokerisiirappia, jos pidät makeammasta.
 4. Täytä shaker jäillä, sulje ja ravista 10-15 sekuntia, kunnes shakerin pinta alkaa tuntua kylmältä. Siivilöi drinkki lasiin.
 5. Jos käytät on the rocks -lasia, täytä  jäillä.
 6. Koristele halutessasi limelohkolla.

 

 

 

Muita Cinco de Mayon viettoon maistuvia drinkkejä

MICHELADA

 

 

MANGO-PASSION-MARGARITA

 

 

 

 

 

Lähteet:

wikipedia.com

juomavinkki.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close