cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Meren maku – ajankohtainen kirja

Kuka muistaa minun esikoiskirjan, Meren maun? Meren Maku -kirjassa valmistetaan ruokaa kevään ja kesän puitteissa ja mukaan mahtuu myös monta, ympäri vuoden leivottavaa reseptiä. Kirjassa on varattu oma osionsa myös erilaisille säilykkeille ja levitteille. Reseptien kulmakivenä ovat itse kasvatetut yrtit ja vihannekset. Meren – ja luonnonantimet otetaan talteen ja valmistetaan niistä herkullista ja konstailematonta kotiruokaa. Kirjassa yhdistyvät kodikas lapsiperheen arki ruokineen ja kaikkea kehystää suuri ja alati vaihteleva meri.

Aihe ja kirjan perusta on hyvinkin ajankohtainen vielä tänä päivänäkin.
Tämä kirja aloitti sarjan johon kuului myös kirja, Talven maku. Talven makua ei enää ole saatavilla, mutta joitain Meren maku kappaleita löytyy vielä kaupoista.

 

Voit tilata kirjan suoraan kustantamon sivuilta: README.FI

 

 

[ts_row] [ts_one_half] [/ts_one_half] [ts_one_half] [/ts_one_half] [/ts_row]

 

 

Meren Maku – parhaat herkut maalta, mereltä ja metsästä

Kirjassa kokkaillaan keväisiä ja kesäisiä herkkuja. Kirjasta löytyy runsaasti kasvisreseptejä. Unohtamatta tietenkään kala, kana ja liharuokia. Jälkiruoalle ja leivonnaisille on varattu niin ikään omat osionsa. Lisäksi juomat, sokerit, suolat ja öljyt sekä voit ja levitteet on mahdutettu mukaan tähän tuhtiin keittokirjaan, josta löytyy reseptejä ja tarinoita 352 sivun verran.

Kirja ei nimestään huolimatta ole kalakirja, vaikka löytyy sieltä niitäkin. Meren maku-nimi tulee siitä, koska kirja on kirjoitettu täällä Myrskylahdella, missä kotimme sijaitsee. Meren ja luonnon antimista valmistetaan konstailematonta kotiruokaa. Yksinkertaisista ja satokaudenmukaisista raaka-aineista tehdään maukasta nautittavaa, joka maistuu koko perheelle.

Mukaan mahtuu monta perittyä reseptiä, jotka ovat hioutuneet vuosien saatossa kuin kivet meressä.

Kirjassa yhdistyvät kodikas lapsiperheenarki ruokineen ja kaikkea kehystää suuri ja alati vaihteleva meri.

 

[ts_row] [ts_one_third]

 

 

[/ts_one_third] [ts_one_third] [/ts_one_third] [ts_one_third] [/ts_one_third] [/ts_row]

 

 

KIRJA-ARVOSTELUJA

 

HERKKUHOVI

Kun se vihdoin ui tänne minun keittiöön saakka, ensimmäinen reaktioni oli hämmästys. Kirja oli ihan mielettömän paksu ja reseptejä oli todella paljon!

 

LUOMULAAKSO

Meren maku on juuri sellainen keittokirja, jonka mielellään ostaa hyllyynsä ja se on myös juuri sellainen keittokirja, jota tulee käyttäneeksi. Monihan on toki kaunis katsella, mutta reseptejä ei vain tule koskaan toteuttaneeksi.  Meren maku onkin toista maata.

 

LEMPIKAKKU

Sarin esikoiskirja Meren maku oli kovasti mieleeni ja löysi paikkansa leivontakirjojen kanssa kirjahyllystä. Tosin kirjahyllyyn opus ei tosiaankaan ole jäänyt pölyyntymään vaan haen useinkin kirjasta vaihtelua perheen ruokiin.

 

RUOKAPANKKI

Kirja on mielestäni hyvä, sillä siinä on paljon kuvia, ihania mutkattomia ohjeita ja ennen kaikkea sitä on mukava selailla edes takas..

 

INSPIRATIONS

Kirjasta välittyy lukijalle Sarin suuri rakkaus mereen, ruokaan, kauneuteen ja ympäristöönsä. Tuoreet raaka-aineet ja herkulliset värit saavat veden herahtamaan kielelle kirjaa selatessa.

 

HIIDENUHMAN KEITTIÖSSÄ

Kirjassa on erinomaisten ruokakuvien lisäksi kauniita merimaisemakuvia Sarin kotirannoilta. Merikuvien yhteydessä Sari kertoo pikkutarinoita elämästä meren äärellä.

 

ILTALEHTI

Tämä ikivanha ruokajuttu on nyt trendikäs

 

BISTROEMO

Sari Spåran Meren maku kirja on ihastuttava. Siinä on paljon kivoja ohjeita kevään ja kesän herkkuhetkiin niin arkeen kuin juhlaan.

 

ANNA.FI

Juhannuksen viettoon kuuluu erottamattomasti maistuva ruoka. Kysyimme kolmelta keväällä keittokirjan julkaisseelta ruoka-alan ammattilaiselta, mikä on tänä vuonna juhannuspöydän hitti. Lue Henri AléninTeresa Välimäen ja Sari Spåran herkulliset vinkit!

 

RUOKASURFFAUSTA

Sari on uskomaton stamina. Toisella käsivarrella on pienin lapsi ja toinen käsi pitää kameraa jolla kuvataan juuri valmistuneet ruoan. Isommat pojat pyörivät taustalla ja silti äiti keskittyneesti kuvaa ruokansa joista osa päätyy blogiin ja osa kirjaan. Jos olisin lapsi haluaisin ehkä, että Sari olisi mun äitini 🙂

 

PIENI PUNAINEN KEITTIÖ

Kiitos Makuja merelle-kirjan kirjoittajalle Sari Spåralle upeasta keittokirjasta ja siitä käsin kosketeltavasta tunnelmasta Myrskylahdella, joka saa lukijan mukaansa matkalle. Suosittelen ehdottomasti kirjaa kaikille ruoan ystäville, haaveilijoille ja ihan kaikille.

 

 

 

 

[ts_row] [ts_one_third] [/ts_one_third] [ts_one_third] [/ts_one_third] [ts_one_third] [/ts_one_third] [/ts_row]

 

[ts_row] [ts_one_third] [/ts_one_third] [ts_one_third] [/ts_one_third] [ts_one_third] [/ts_one_third] [/ts_row]

 

[ts_row] [ts_one_third]

 

 

MEREN MAKU KIRJA MYYNNISSÄ MYÖS ADLIBRIKSESSA: MEREN MAKU

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close