cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Hoitavat yrtit

Kirja saatu arvostelukappaleena

 

Inkivääriä flunssaan, pihkavoidetta nirhaumiin ja yrttiteetä ennen nukkumaanmenoa – turvaudumme kasvien hoitavaan voimaan melkein huomaamattamme. Luonnosta löytyy apu moneen vaivaan, kun vain osaa etsiä ja tietää, kuinka kasveja käytetään.

Hoitavat yrtit kirja tutustuttaa kasvien lääkinnälliseen käyttöön laaja-alaisesti. Teos esittelee erilaisiin yleisiin vaivoihin sopivia yrttihoitoja ja kertoo, millaisissa tilanteissa eri kasvit ovat avuksi. Painopiste on kotimaisissa kasveissa. Käyttötarkoituksen mukainen jäsennys tekee kirjasta kätevän käyttää: siitä on helppo tarkistaa, mikä sopii mihinkin vaivaan.

Mukana teoksessa on runsaasti hyödyllisiä ohjeita ja reseptejä kasvien käytöstä esimerkiksi liköörinä, hauteena, öljynä tai teenä.

Hoitavien yrttien opastuksella voit helposti koota oman kasviapteekkisi.

 

 

 

Hoitavat yrtit

Luonnosta löytyy apu moneen vaivaan, kun vain osaa etsiä ja tietää, kuinka kasveja käytetään. Kirjasta on helppo tarkistaa, mistä yrteistä on apua esimerkiksi päänsärkyyn, stressiin, kuuautisvaivoihin tai mikä auttaa nukkumaan paremmin.

Mukana on runsaasti hyödyllisiä ohjeita ja reseptejä kasvien käyttöön esimerkiksi teenä, liköörinä, hauteena ja öljynä.

 

Testasin itse ensimmäisenä kirjasta löytyvän Banaaniyöjuoman tehoa. Ja voin sanoa, että uni tuli helposti tämän makean juoman jälkeen/avulla.

 

BANAANIYÖJUOMA

Juo tätä juomaa noin tunti ennen nukkumaanmenoa. Banaaninkuorissa on tutkimusten mukaan runsaasti terveellisiä aineita. 

 

Tarvitset

  • 1 luomu banaani kuorineen
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 l maitoa

 

Valmistus

  1. Viipaloi banaani kuorineen.
  2. Keitä viipaleita kanelilla maustetussa vedessä tai maidossa noin 10 minuuttia, siivilöi ja nauti liemi.

 

 

 

 

Hoitavat yrtit kirja esittely

Hoitavat yrtit tutustuttaa lukijan kasvien lääkinnälliseen käyttöön laaja-alaisesti. Teos esittelee erilaisiin yleisiin vaivoihin sopivia yrttihoitoja ja kertoo, millaisissa tilanteissa eri kasvit ovat avuksi; painopisteen ollessa kotimaisissa kasveissa. Käyttötarkoituksen mukainen jäsennys tekee kirjasta kätevän käyttää: siitä on helppo tarkistaa, mikä sopii mihinkin vaivaan.

Teoksessa on mukana on runsaasti hyödyllisiä ohjeita ja reseptejä kasvien käytöstä esimerkiksi liköörinä, hauteena, öljynä tai teenä. Hoitavien yrttien opastuksella voit helposti myös koota oman kasviapteekkisi.

Satu Hovi on tietokirjailija, luonnonyrttineuvoja ja yrttihoitaja. Hän on opettanut yrttien käyttöä vuosien ajan kursseilla ja julkaissut yrttien tunnistamisesta ja käytöstä useita suosittuja tietokirjoja.

Kirjapaja 2022

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close